Cemal Enginyurt'tan adaylık açıklaması: 'Kemal Bey olumlu karşıladı ancak yeni yönetimden teklif yok'

Cemal Enginyurt'tan adaylık açıklaması: 'Kemal Bey olumlu karşıladı ancak yeni yönetimden teklif yok'
CHP'nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına ilişkin konuşan Cemal Enginyurt, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ordu'da büyükşehir adayı olmaktan hiç rahatsızlık duymazdım, hatta olurdum. Belki de şu an ismi geçmeyen, yani olmayan adaylara karşı çok fazlasıyla oy alabilecek bir aday olurdum. Hatta belki de kazanacak aday olurdum" dedi.

Halk TV’de Sinem Fıstıkoğlu’nun konuğu olan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt Ordu Büyükşehir Belediyesi Başkan Adaylığı iddiaları hakkında konuştu.

'Kemal Bey olumlu karşıladı ancak yeni gelen yönetimden teklif almadık'

Adaylık teklifi almadığını belirten Enginyurt, "Kemal Bey olumlu karşıladı, ancak yeni gelen yönetimden böyle bir teklif almadık. İletişim de kurulmadı. Hiçbir şey olmadığı için biz de gördük ki oradaki arkadaşlar, Cemal Bey'i bizim taban istemez dediler. Bizim taban, Ordu'da Cemal Bey'e oy vermez dediler. Bu düşünce içinde oldukları için bizim de talebimiz olmadı. Yoksa ben Cumhuriyet Halk Partisi'nden Ordu'da büyükşehir adayı olmaktan hiç rahatsızlık duymazdım, hatta olurdum" ifadelerini kullandı.

'Kazanacak aday olurdum'

İsmi geçmeyen adaylara karşı güçlü bir potansiyel taşıdığını belirten Enginyurt, "Belki de şu an ismi geçmeyen, olmayan adaylara karşı çok fazlasıyla oy alabilecek bir aday olurdum. Hatta belki de kazanacak aday olurdum" dedi.

'Demokrat Parti seçimlere tek başına girecek'

Son olarak, Demokrat Parti olarak seçimlere tek başlarına girmeye karar verdiklerini belirten Enginyurt, bu nedenle Cumhuriyet Halk Partisi'nde adaylık konusunda bir beklentilerinin olmadığını ve kendilerini Demokrat Parti çatısı altında güçlü bir şekilde temsil etmeye hazırlandıklarını ifade etti. (Kısa Dalga)

Gündem