Cemevi’ne saldırı: Soylu “İstihbarat çalışması”, Savcılık “Sarhoşlar uyumak için girdi” dedi

Cemevi’ne saldırı: Soylu “İstihbarat çalışması”, Savcılık “Sarhoşlar uyumak için girdi” dedi
Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin camının kırılması üstüne Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve yakalanan iki kişinin kapalı bir mekanda uyumak için cemevinin camını kırarak kapıyı açtıkları belirtildi

Pendik'te Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin camının kırılmasıyla ilgili Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı yazılı açıklama yaptı. Yapılan açıklamada olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ve yakalanan iki kişinin kapalı bir mekanda uyumak için cemevinin camını kırarak kapıyı açtıkları belirtildi.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "14.08.2021 günü Pendik İlçesi Ertuğrulgazi Mahallesi Kulaç Sokak No:27 adresinde bulunan Ali Baba Sultan Cemevi ve Kültür Merkezi'nin camının kırıldığına dair ihbar alınması üzerine derhal soruşturma başlatılmış ve kamera kayıtları incelenmek suretiyle yapılan araştırma sonucu olayı gerçekleştirdiği belirlenen E.Ş ve E.B adlı şüpheliler yakalanmıştır. Yakalanan şüpheliler savunmalarında özetle 'gece alkol aldıklarını, kapalı bir mekanda uyumak için cemevinin camını kırarak kapıyı açtıklarını ve burada yattıklarını, sabaha karşı kalkıp cemevini terk ettiklerini' beyan etmişlerdir. Cemevi yetkilisi de alınan beyanında özetle 'şüphelilerin aynı mahallede oturduklarını, aileleriyle yapılan görüşme sonucu eylemin art niyetli olmadığını anladıklarını, şikayetçi olmadığını' belirtmiştir. Başlatılan soruşturma kapsamında gerekli tüm araştırmalar tamamlandıktan sonra toplanan deliller hukuken değerlendirilecek ve ilgililer hakkında yasal gereğine tevessül edilecektir" denildi.

Soylu “Türkiye'yi dışardan tahrik etmek isteyenler bunu yaptırıyorlar” dedi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kastamonu Bozkurt'ta yaşanan sel felaketiyle ilgili yaptığı açıklmada İstanbul'da cemevine saldırı düzenlendiği iddialarıyla ilgili de konuştu.

Soylu, "Ben 5 yıldır içişleri Bakanlığı yapıyorum. Burnum koku almasını biliyor. Batı'nın ve bir başka yerlerin bir takım istihbarat yapıları ciddi bir provakasyon içindedir. Bugün Pendik'te bir Cemevi’yle ilgili hiçbirimizin tasvip etmeyeceği bir saldırı söz konusu oldu. Ben bu saldırıları ilk kez görüyor değilim. Bunların faillerinin ya ikisi ya üçü bulunmamıştır. Türkiye'de bir Alevi-Sünni meselesi var mıdır? Bunun var olduğunu söyleyen çarpılır, böyle bir meselemiz hiçbir zaman olmamıştır. Ama Türkiye'de hangi fay hattını tetikleyebiliriz böyle bir mesele var. 'Acaba Kürt-Türk çatışması mı çıkarabiliriz, acaba ülkemize sığınan insanlarla milletimiz arasında bir nifak tohumu ekip bir fitne çıkarmayı mı sağlayabiliriz?' Bu bir istihbarat çalışmasıdır bunu çok net söylüyorum. Bugünkü olayda da failler yakalandı. Peki, sonuçta ne çıktı. Biz bunları daha önceden de yaşadık. Türkiye'yi dışardan tahrik etmek isteyenler, bunu yaptırıyorlar. Bunun alevi olması sünni olması önemli mi? Kim yapıyorsa cezasını çekmelidir. Bu bir ahlaksızlıktır ve kanunen de suçtur. Bugünkü olayı yapanlar Alevi. Biz bunun aynısın Tunceli'de de yaşadık" dedi. 

Gündem