Cemevlerine saldıran şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: Eylemi yapacağımı Baver'e söyledim

Cemevlerine saldıran şüphelinin ifadesi ortaya çıktı: Eylemi yapacağımı Baver'e söyledim
Ankara'da üç cemevine saldırdığı gerekçesiyle tutuklanan şüpheli "Kimseden talimat almadım. Tek başıma yaptım" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "örgüt bağlantısı" tespit ettiklerini söylediği, Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 3 şüpheliden Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer 2 şüpheli ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

DHA'nın aktardığına göre Ankara'da cemevlerine saldıran Ahmet Ozan K.'nın, sevk edildiği adliyede verdiği ifade ortaya çıktı.

Ahmet Ozan K. ifadesinde, esrar kullandığını bu yüzden de çevresinin kendisine paranoyaksın dediğini belirterek şunları söyledi:

"Ben Eskişehir'e ailemden uzaklaşmak için geldim. Yaşadığım olaylarda onların etkisi olduğunu düşünüyorum. Benim her dediğime 'sen uyduruyorsun, paranoyaksın' şeklinde cevap veriyorlardı. Ben 2 ay öncesine kadar esrar maddesi kullanırdım. Artık kullanmıyorum. Yaşadığım olaylarda ölümden döndüğüm için son kez bir şey yapmak istedim. Kimseden talimat almadım. Tek başıma yaptım. Eylemi yapacağımı Baver'e söyledim. O da bana 'yine paranoyaksın sen' dedi. Çağdaşla konuşmuyordum. Sadece Baver 'Çağdaş'ı ara o da gelebilir' dedi. Ben de 'sen ara' dedim. Baver bana Çağdaş'ın 30'unda geleceğini söyledi."

İçişleri Bakanı Soylu, "Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız" demiş ve provokasyonun en ağır şekilde cezalandırılacağını ileri sürmüştü.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Ankara’daki cemevi saldırılarını sol bir kurum olan Devrimci Gençlik Dernekleri ile ilişkilendiren bir haber yayımlamıştı. İddialar üzerine açıklama yapan Devrimci Gençlik Dernekleri, şahısların kendileriyle ilişkili olmadığını vurguladı, iddiaların hedef şaşırtma girişimi olduğunu belirtmişt.

Gündem