Soylu'nun "örgüt var" dediği Cemevleri soruşturmasında bir tutuklama, iki ev hapsi

Soylu'nun "örgüt var" dediği Cemevleri soruşturmasında bir tutuklama, iki ev hapsi
Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında 3 şüpheli tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi, biri tutuklandı, ikisi ev hapsine alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "örgüt bağlantısı" tespit ettiklerini söylediği, Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 3 şüpheliden Ahmet Ozan K. tutuklanırken diğer 2 şüpheli ev hapsi adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Ankara'da cemevlerine saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 3 şüpheli savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi sulh ceza hâkimliğine gönderildi.

Sulh ceza hakimliği Ahmet Ozan K.'nın tutuklanmasına, diğer iki şüphelinin ise ev hapsi ile salıverilmesine karar verdi.

İçişleri Bakanı Soylu, "Cemevlerine saldıranların örgüt bağlantısı var, yakında açıklayacağız" demiş ve provokasyonun en ağır şekilde cezalandırılacağını ileri sürmüştü.

İktidara yakın Yeni Şafak gazetesi, Ankara’daki cemevi saldırılarını sol bir kurum olan Devrimci Gençlik Dernekleri ile ilişkilendiren bir haber yayımlamıştı. İddialar üzerine açıklama yapan Devrimci Gençlik Dernekleri, şahısların kendileriyle ilişkili olmadığını vurguladı, iddiaların hedef şaşırtma girişimi olduğunu belirtmişti.

Gündem