Cengiz Erdinç nerede? Avukatlarıyla görüştürülmedi, yakınlarını arayamadı, nerede tutulduğu bilinmiyor

Cengiz Erdinç nerede? Avukatlarıyla görüştürülmedi, yakınlarını arayamadı, nerede tutulduğu bilinmiyor
Erdinç’in gözaltına alınmasının ardından bir dizi hukuksuzluk yaşanırken hiçbir avukatla görüştürülmemesi ve yakınlarını aramasına izin verilmemesi nedeniyle nerede tutulduğu bilinmiyor. Avukat Kaya, kendilerine önce Ankara’ya götürüldüğü bilgisinin verildiğini, Ankara’da ise Erdinç’in getirilmediğini öğrendiklerini söyledi. Kaya, aradıkları Ayvalık Emniyeti’nin Erdinç’in Emniyet’te olmadığını, ancak 09.30’da Ayvalık Savcılığı’nda SEGBİS ile ifadesinin alınacağını bilgisinin verildiğini söyledi.

KISA DALGA


Kısa Dalga yazarı Cengiz Erdinç, Ayvalık’ta polis olarak tanıtan kişilerce gözaltına alındı.

85 yaşındaki annesi ile birlikte Ayvalık’ta yaşadığı evinde arama yapılan ve dijital eşyalarına el konulan Erdinç’in, gözaltına alındığını haber vermek için aradığı avukat Vural Ergül ile görüşmesi polis tarafından engellendi.

Erdinç, avukat Ergül’e sadece ‘Ankara’da açılmış bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını ve konunun gazeteci Tolga Şardan’ın tutuklanmasına yol açan MİT’in yargı ile ilgili raporuna ilişkin yaptığı değerlendirmeler olabileceğini tahmin ettiğini’ söyleyebildi.

Erdinç’in gözaltına alındığı haberinin alınmasından sonra avukatları Vural Ergül ile Baran Kaya, Ayvalık Emniyeti ile irtibat kurmaya çalıştı. Ancak Emniyet, avukatlara telefonda net bilgi vermekten kaçındı.

Ayvalık Emniyeti: “Ankara’ya götürüldü”

Bunun üzerine Erdinç’in yakınlarının aradığı Ayvalık’taki bazı avukatlar Ayvalık Emniyeti’ne giderek bilgi almaya ve Erdinç ile görüşmeye çalıştı. Ayvalık Emniyeti’nden avukatlara Erdinç’in Ankara’ya götürüldüğü bilgisi verildi.

Ancak bu gelişmeler yaşanırken DHA’nın Cengiz Erdinç’in ifadesinin SEGBİS ile alınacağına dair haberi düştü.

Bunun üzerine devreye giren Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu ve Balıkesir Barosu yetkililerine Emniyet tarafından “dosya Ankara’da olduğu için araçla yola çıkarmışlar, Ayvalıkta işlem yapılmıyor” bilgisi verildi.

Ankara Emniyeti: “Bize getirilmedi”

Bu bilginin alınması üzerine Cengiz’in avukatları Baran Kaya ve Vural Ergül ile MLSA avukatı Muhammed Ünsal, İstanbul’dan Ankara’ya gitti. Ancak gece yarısı Ankara Emniyeti’ne gelen avukatlara Cengiz Erdinç’in Ankara’da olmadığı bilgisi verildi.

Ayvalık Emniyeti: “Bizde değil ama sabah savcılıkta olacak”

Avukatların telefonla aradığı Ayvalık Emniyeti ise Erdinç’in Ayvalık Emniyeti’nde olmadığını, ancak saat 9.30’da Ayvalık Savcılığı’nda SEGBİS ile ifade vereceğini söyledi.

Avukat Kaya: Nerede tutulduğunu bilmiyoruz

Kısa Dalga’ya konuşan avukat Baran Kaya, Emniyet makamlarının Erdinç’in Ankara’ya götürüldüğünü söyleyerek avukatları yanılttığını belirterek şunları söyledi:

“Ankara Emniyeti bize ‘Burada gözaltında kimse yok’ yanıtını verdi. Bütün şubeleri gezdik teker teker… En sonunda Kamu Güvenliği Şubesi bize Cengiz Erdinç’in Ayvalık Savcılığı’nda SEGBİS ile ifade vereceğini söyledi.

Ayvalık Emniyeti’ni aradığımız da ise önce “Cengiz Erdinç burada değil” dediler, ardından da “İfadesine katılacaksanız 9.30’da Ayvalık Savcılığı’nda olun dediler. Ama ısrarla orada olmadığını söylediler.Müvekkilimizin yakınlarını arama hakkını kullanmasına izin vermediler. Adalete erişimini bertaraf ediyorlar. Ayvalık Emniyeti’ne giden avukatlar da ‘Ankara’ya gönderildi’ denilerek görüştürülmemiş. Biz şimdi kendisinin nerede olduğunu, gece nerede tutulduğunu bilmiyoruz. Ancak verilen bilgiye göre ifadesinin Ayvalık Savcılığı’nda alınacağı söylendiği için Ankara’dan Ayvalık’a geçiyoruz.”

Gündem