Erkek şiddeti: Cinayet planı cep telefonundan çıktı

Erkek şiddeti: Cinayet planı cep telefonundan çıktı
Boşanma aşamasındaki eşi Aslıhan Alkılınç’ı öldürmekten yargılanan Ali Alkılınç’ın, telefonunda yapılan incelemede, “Aldatan eşi öldürmenin cezası” ve “Hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur” araması yapıldığı tespit edildi.

Elazığ’da yaşayan Aslıhan Alkılınç (34), 3 çocuk annesiydi. Eşi sürekli kendisine şiddet uyguladığı için 7 kez savcılığa ve polise başvurdu. 5 Haziran 2020’de son kez polise başvurdu, Alkılınç gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest kaldı. Alkılınç, 4 gün sonra, 9 Haziran 2020’de eşini 3 çocuğunun gözü önünde boğazından bıçaklayıp öldürdü.

Hürriyet'ten Burcu Purtul Uçar'ın haberine göre  Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı, Ali Alkılınç’a ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açtı. Elazığ 1. Ağır Ceza Mahkemesi akıl sağlığının tespit için Alkılınç’ı hastaneye sevk etti. Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde Alkılınç’a ‘sanrısal bozukluk’ teşhisi konuldu ve cezai ehliyetinin olmadığı belirtildi. Aynı hastane, Afyonkarahisar’da kayınbiraderini yaraladığı için bir kez daha muayeneye gönderilen Alkılınç için verdiği 21 Mart 2021 tarihli raporunda, sanığın cezai ehliyeti bulunduğu yönünde görüş bildirdi. Bu rapor üzerine Aslıhan’ın öldürüldüğü davadaki rapora itiraz edildi.

Mahkeme heyeti, Ali Alkılınç’ın cep telefonunu da bilirkişiye göndererek incelenmesini istedi. Bilirkişinin mahkemeye gönderdiği raporda, Ali Alkılınç’ın olaydan 3 ay önceki süreçte telefonundan “Aldatan eşi öldürmenin cezası, aldatma mesajları, şizofren nedir, hangi hastalıkların cezai ehliyeti yoktur, binaya nasıl tırmanılır” ifadelerini arattığı anlatıldı.

Gündem