Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar: ‘Vahit Bıçakların çoğalmaması için verilecek cezasının caydırıcı olmasını bekliyoruz’

Ceren Damar'ın babası Mustafa Damar: ‘Vahit Bıçakların çoğalmaması için verilecek cezasının caydırıcı olmasını bekliyoruz’
Baba Mustafa Damar, yarın görülecek duruşma öncesi “Bizim için bu davanın sonucu önemli. Bizim olduğu kadar ülkemiz için de önemli. Kadınlar için iftira senaryo yazmaya kalkışacak olan Vahit Bıçakların çoğalmaması için verilecek cezasının caydırıcı olmasını bekliyoruz" dedi.

ESRA TOKAT


Ankara’da Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Araştırma Görevlisi olan Ceren Damar Şenel’in, 2 Ocak 2019 tarihinde öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından katledilmesine ilişkin davada, failin avukatı Vahit Bıçak savunma dokunulmazlığının sınırlarını aşarak "Maktulenin doymak bilmeyen arzuları", "insanlık dersini sanık vermiştir", "üniversiteler fantezileri olan akademik personeller fantezilerini giderme aracı olarak öğrencileri kullanamaz" kullanmıştı. Ayrıca Bıçak Ceren Damar’ın babası Mustafa Damar hakkında da "Katil ruhlu adam" ifadesini kullanmıştı.

Avukat Bıçak’ın, Ceren’in ‘manevi hatırasına ve ailesine hakaret etmek’ suçundan yargılandığı davanın duruşması yarın Ankara Sıhhiye Adliyesi 35’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 10.30'da yapılacak. Öte yandan baba Mustafa Damar'a da "hakaret" suçundan yargılanan Bıçak, 6 Şubat’ta 7 ay hapis cezası almış ve hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmişti.

‘Vahit Bıçakların çoğalmaması için verilecek cezasının caydırıcı olmasını bekliyoruz’

Yarın görülecek duruşma öncesi Kısa Dalga’ya konuşan baba Mustafa Damar, “Bizim için bu davanın sonucu önemli. Bizim olduğu kadar ülkemiz için de önemli. Kadınlar için iftira senaryo yazmaya kalkışacak olan Vahit Bıçakların çoğalmaması için verilecek cezasının caydırıcı olmasını bekliyoruz. Nihayetinde toplum bir beklenti içinde: kaç yıldır süren bu davada dur denilemeyen bu sanığa hak ettiği cezanın verilmesini bekliyor, adaletin sağlanmasını bekliyor" dedi.

‘Asılsız ve delilsiz bir şekilde kızım için iftira senaryo yazdı, oynadı’

Baba Damar yaşadığı süreci şu sözlerle anlattı:

“Katledilen kadınların arkasından asılsız bir şekilde uydurulan, kadınları suçlayıcı, katilleri kurtarma amacıyla yapılan uydurmalara ama en acısı da bunların kimi sözde avukatlar aracılığıyla yapılması anlaşılır değil. Hukukçu eliyle hukuk katlediliyor, yargı buna alet oluyor. Hukukçu olduğunu iddia eden sözde avukat Vahit Bıçak, asılsız ve delilsiz bir şekilde kızım için iftira senaryo yazdı, oynadı. Sırf katile indirim almak, daha az ceza aldırmak amacıyla. Bununla yetinmedi, beni ailemi sindirmek, susturmak için bu tarihe kadar uyguladığı yöntemlerle elde ettiği suni başarıyı yine elde etmek istedi. Beni, ailemi tehdit etti, psikolojik şiddet uyguladı, bunları medya üzerinden yaptı, mahkeme salonunda yaptı.”

‘Hukuka, ahlaka sığmayan yol ve yöntemler kullanarak davayı kazanmak istedi’

“Hukuk dışı yollarla, avukatlık kanununa muhalefet ederek savunma yapan avukat Vahit Bıçak, hukuka, ahlaka sığmayan yol ve yöntemler kullanarak dava kazanmak istedi. Ne biz ne de toplumun duyarlı, bilinçli insanları buna izin vermedik. Yaptıkları, söyledikleri toplum tarafından açık bir şekilde anlaşıldı, yargılamalarda yaptığı mantıksızlıklar ve hukuksuzluklarla kendisi yargılanma safhasına geldi.

Sosyal medya üzerinden hakaret etmeye devam etti

“Şikayetimiz üzerine rahmetli kızımın hatırasına hakaretlerden, bana, aileme hakaretlerden, tehditlerden şu an yargılanıyor. Yargılama uzun sürdüğü için henüz cezalandırılmadığı için tekraren suç işledi, bana sosyal medya üzerinden kendi Twitterr hesabından ayrıca hakaret etti. Yargılama sonucunda 7 ay hapis cezası aldı.”

Bıçak'ın Avukatlık Kanunu’na muhalefetten kınama ve para cezası da var

“Kızımın dava sürecinde Ankara Barosu avukat Bıçak’a Avukatlık Kanunu’na muhalefetten, kınama cezası, para cezası verdi. Benim şikayetim üzerin ceza yargılaması sonucunu bekleyen Baro’da bir dosyası var. Dolayısıyla avukat kimliğine sığınan, avukatlık cübbesi altına saklanarak suç işleyen Vahit Bıçak’ın yaptıklarını yanına bırakmayacağız, yargı marifetiyle hak ettiği cezaları alacak,”

‘Umuyorum ki adalet gerçekleşir’

“Yargılama sonucunda mahkemeyi oyalamak amacıyla uydurma bahanelerle bu güne kadar dava sürdü, mahkeme oyalamayı fark etti ve kendisini savunmak için son kez süre verdi. Umuyorum ki adalet gerçekleşir. Avukat Vahit Bıçak’ın yaptıklarının tamamı toplumun gözü önünde gerçekleşti, mahkeme heyetinin huzurunda gerçekleşti. Kaçıp kurtulması söz konusu olamaz.”

Özel Haber