Cevdet Yılmaz: Enflasyonun düştüğü bir ortamda büyüyen bir ekonomi inşa edeceğiz

Cevdet Yılmaz: Enflasyonun düştüğü bir ortamda büyüyen bir ekonomi inşa edeceğiz
Özel Sermaye Yatırım Konferansı'na katılan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, konferansa 40'ın üzerinde üst düzey fon temsilcisinin katıldığını, temsil ettikleri fonların toplam tutarının ise 200 milyar doların üzerinde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul'da Uluslararası Özel Sermaye Yatırım Konferansı'na katıldı.

Konferans sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Önemli bir yatırım toplantısına eşlik ettik. GlobalTürk Kapital'in ev sahipliği ve üyelerinin dünyada 2 trilyon dolara yakın varlığı yönettiği küresel özel sermaye birliğinin stratejik ortaklığıyla düzenlenen bir toplantıydı bu. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisimizin desteklediği Türkiye ve çevresinde yatırım yapan özel sermaye yatırım fonları konferansının 5'incisi bugün İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Burada konuşmacı olarak 40'ın üzerinde üst düzey fon temsilcisinin temsil edileceğini ifade edebilirim. Konuşmacıların temsil ettikleri fonların toplam tutarı 200 milyar doların üzerinde" dedi.

DHA'nın haberine göre, konferansta yatırım stratejilerinin ele alınacağını söyleyen Yılmaz, "Özel kredi ve fintek araçları yine gündemde olacak. Alternatif finansman araçları, özellikle krediye erişimde zorluk yaşayan şirketler için alternatif finansa erişim araçları konuşulacak. Borsa İstanbul'da halka açılma fırsatları şirketler için değerlendirilecek diğer konu olacak" diye konuştu.

"Son 20 yılda büyük oranda doğrudan yabancı sermaye çektiğimizi vurgulamak isterim" diyen Yılmaz, son 20 yılda 260 milyar dolar doğrudan uluslararası sermayenin Türkiye'ye geldiğini kaydetti.

Cevdet Yılmaz, şöyle devam etti:

"2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programımızda yatırım ortamını iyileştirmek ve yatırımcılar için öngörülebilirliği artırmak için gerekli adımlara yer verilmiş olup en kısa sürede bu adımları da hayata geçirilecektir. Bir taraftan dünya ekonomisinden daha büyük pay alırken diğer taraftan kapsayıcı ve istikrar içinde enflasyonun da düştüğü bir ortamda istikrar içinde büyüyen bir ekonomi inşa edeceğiz. Ve bütün bunların sonucunda da sosyal refahı arttırmak, kalıcı bir şekilde geliştirmek, sosyal adaleti arttırmak en temel hedeflerimizden olacaktır." (Kısa Dalga)

Ekonomi