Ceyhan Belediye Meclisi'nde çalışanlara deprem tazminatı için borçlanma yetkisine ret

Ceyhan Belediye Meclisi'nde çalışanlara deprem tazminatı için borçlanma yetkisine ret
Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, “Tüm emektar çalışanlarımızın altı ay süreli deprem tazminatını ödeyebilmek için borçlanma yetkisi istedik. Sanki suç, sanki günah işledik. Yedi benzemez bir oldu Belediye Meclisi’nde; haklı talebimize duvar ördüler, engel oldular” dedi.

Adana Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, belediye çalışanlarına deprem tazminatı ödemek için istedikleri borçlanma yetkisinin Belediye Meclisi’nde reddedildiğini belirterek, “Sanki suç, sanki günah işledik. Yedi benzemez bir oldu Belediye Meclisi’nde; haklı talebimize duvar ördüler, engel oldular” dedi.

Erdem, Twitter hesabından yayınladığı videoda, her zaman emeğin ve emekçinin yanında olduklarını belirterek, "Bu doğrultuda belediyemizde EYT kapsamında emekli olacak çalışanlarımızın mağdur olmaması adına bir talebimiz oldu. Cumhurbaşkanlığı Genelgesi doğrultusunda, tüm emektar çalışanlarımızın 6 ay süreli deprem tazminatını ödeyebilmek için borçlanma yetkisi istedik. Sanki suç, sanki günah işledik. Yedi benzemez bir oldu, Belediye Meclisi’nde oldukça haklı talebimize duvar ördüler, engel oldular" dedi.

Erdem, şöyle devam etti: "Belediyemizde çalışma barışının korunması, halkçı hizmetlerimizin kesintisiz sürmesi, emek ve özgürlük kapsamında hakların verilmesi için kimse önümüzde duramaz. Biz şanlı hizmet bayrağını Ceyhanlının gönlüne taşımış, onlardan aldığımız güç ve destekle yolumuza durmadan devam etmenin onurunu yaşıyoruz. Kim coşkun akan hizmet selinin önünde durabilir? Herkes işine bakacak biz çalışmalarımızı aralıksız sürdürüp destan yazmaya devam edeceğiz. Boyun eğmek yok, yılgınlık yok. İşimiz hizmet gücümüz millet." (ANKA)

Gündem