"Cezaevindekiler ve mülteciler ne zaman aşı olacak?"

"Cezaevindekiler ve mülteciler ne zaman aşı olacak?"
CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, “Aşı miktarında, tedariğinde ve hızında hala büyük sorunlar mevcut. Aşılamanın toplum genelinde etkili olması ve işe yaraması için çok önemli bir adım var” diyerek göçmen ve mültecilerin ne zaman aşı olacağını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, “Aşı miktarında, tedariğinde ve hızında hala büyük sorunlar mevcut. Aşılamanın toplum genelinde etkili olması ve işe yaraması için çok önemli bir adım var” diyerek göçmen ve mülteciler ile cezaevlerini işaret etti, aşılamanın ne zaman yapılacağını sordu.

CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, son günlerde sıkça gündeme gelen aşı konusuna ilişkin dikkat çeken sorular sordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Ünsal, cezaevlerinde kalan vatandaşlar ile göçmen ve mültecilerin durumunu TBMM gündemine getirdi.

Konuyla ilgili bir açıklama da yapan CHP’li Ünsal, “Aşı miktarında, tedariğinde ve hızında hala büyük sorunlar mevcut. Aşılamanın toplum genelinde etkili olması ve işe yaraması için çok önemli bir adım var: Türkiye’de yaşayan göçmen ve mültecilerin durumu” dedi ve milyonlarca göçmen ve mültecinin aşılanması için bir planlama olup olmadığını sordu. Gündeme gelmeyen bir diğer konu olarak cezaevlerini işaret eden Ünsal, “Cezaevlerinde bulunan tutuklu, hükümlü ve görevliler ne zaman aşılanacak” sorusunu ekledi.



Gündem