ChatGPT'nin sesli sohbet özelliği açıldı | 5 farklı sesle gizlilik kontrolü

ChatGPT'nin sesli sohbet özelliği açıldı | 5 farklı sesle gizlilik kontrolü
ChatGPT'nin sesli sohbet özelliği tüm kullanıcıların erişimine açıldı. Bu özellik geçen ay ücretli ChatGPT kullanıcılarının kullanımına sunulmuştu. Yeni özelliklerle birlikte konuşmalarda 5 farklı ses seçilebilecek.

OpenAI, eylül ayında duyurduğu güncellemeler ile birlikte ChatGPT’ye yeni duyu organları kazandırdı. Getirilen özelliklerle birlikte ChatGPT, Android ve iOS'ta sesli sohbet yeteneğine kavuşmuş ve kullanıcılara sohbet robotuyla gerçekten karşılıklı konuşmalar yapma seçeneği sunulmuştu.

Donanımhaber'in yer verdiği bilgilere göre; şirket o dönemde bu özelliği yalnızca Plus ve Enterprise abonelerinin kullanımına açmış, ancak diğer kullanıcı gruplarına da sunacağı sözünü vermişti.

Şimdi, OpenAI kurucu ortağı Greg Brockman ChatGPT'deki sesli konuşmaların mobil cihazlardaki tüm ücretsiz kullanıcılara sunulmaya başladığını açıkladı.

Şirket sesli sohbetleri ilk tanıttığında, sadece birkaç saniyelik gerçek konuşmadan gerçekçi sentetik sesler yaratma kabiliyetinin yeni riskler getirdiğini kabul etmişti. Örneğin bu sayede kötü niyetli kişilerin kamuya mal olmuş kişileri ya da istedikleri herhangi birini taklit edebilmeleri mümkün. Sonuç olarak, ChatGPT'nin ses özelliğinin konuşmalara odaklanmasına karar verildi.

OpenAI bu özelliği oluşturmak için seslendirme sanatçılarıyla birlikte çalıştı ve aralarından seçim yapabileceğiniz beş farklı ses sunuyor.

Kullanıcıların bu özelliğe erişebilmek için onay vermeleri gerekip gerekmediği tam olarak belli değil, ancak ücretli abonelerin sesli sohbetler kullanıma sunulduğunda Ayarlar'a ve ardından yeni özelliklere giderek bu özelliği etkinleştirmeleri gerekiyordu.

Bu arada OpenAI, geçtiğimiz cuma günü CEO’su ve kurucu ortağı olan Sam Altman’ı kovmuştu. ortağı Greg Brockman ise Altman olayından sonra istifa etmiş, OpenAI çalışanları da yönetim kurulunun geri adım atmalarını istemişti. Bu süreçte çok daha fazlası yaşansa da bugün OpenAI, Altman ve Brockman'ın görevlerine iade edildiğini duyurdu.

Teknoloji