CHP: 119 yaşında, ilk kez oy kullanacaklar listesinde seçmen görünüyor

CHP: 119 yaşında, ilk kez oy kullanacaklar listesinde seçmen görünüyor
Seçmen listelerine ilişkin açıklamalarına AKP'den gelen tepkiye yanıt veren CHP Sözcüsü Öztrak, 119 yaşında ilk kez oy kullanacak seçmen göründüğünü anlattı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nin elinde yok” ifadesi AKP ile CHP arasında tartışma yarattı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini, “Nasıl erişmiş, hem siyasi hem hukuki açıdan sorunlu bir ifade” sözleriyle eleştirdi.

'BULDUĞUMUZ HATALARI YSK DÜZELTİYOR'

Bu sözlere CHP Sözcüsü Faik Öztrak'tan yanıt geldi. Öztrak, YSK'nın partilere gönderdiği seçmen listelerini il ve ilçe örgütlerinden gelen bilgilerle kıyasladıklarını, verileri karşılaştırarak hata bulduklarını belirtti. Öztrak buldukları hataları YSK ile paylaştıklarını, YSK'nın da bu hataları düzelttiğini kaydetti.

Bu hatalara örnek veren Öztrak, Çelik'e de seslendi ve "Diyarbakır'da 1895 yılında doğan Gülsüm Hanım'ın ilk kez 24 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kullanacaklar arasında olacağını biliyor mu? YSK bize bildirmiş. Yine ilk kez 1895 yılında doğan Gülsüm Hanım'ın soyadı da YSK listesinde yok. Yine soruyoruz 1889 yılında doğan Elif Hanım'ın 119 yaşında YSK'nın ilk kez oy kullanacaklar listesine girdiğini biliyor mu? Onun da soyadı yok. Her nasılsa o da YSK'nın ilk kez oy kullanacaklar listelerinde mevcut. Bunun gibi onlarca örnek var" dedi.

'NE YAPARSA YAPSIN GELİYOR GELMEKTE OLAN'

Dijital çağda verileri zenginleştirmek, veri analizlerini derinleştirmek, hayatın olağan akşına aykırı tutarsızlıkları tespit etmek ve verileri kullanmayı kullanıcılar için kolaylaştırmanın son derece kolay olduğunu söyleyen Öztrak, "Sayın Çelik seçmen listelerindeki hataları bulup düzelttirdiğimiz için bize teşekkür edeceğine Sayın Genel Başkan'ımızın sözlerini çarpıtıp yok 'siyaseten sorunlu'ymuş, yok 'hukuken sorunlu'ymuş diye spekülasyon yapıyor. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Ülkeyi yönetemeyenler yine algıyı yönetmeye çalışıyorlar ama artık ne yaparsa yapsın geliyor gelmekte olan" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Politika