CHP 44 yıl sonra kazandı: Çok çalıştık, sıkılmadık el bırakmadık

CHP 44 yıl sonra kazandı: Çok çalıştık, sıkılmadık el bırakmadık
31 Mart seçimlerinin sürprizlerinden biri de Amasya oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre CHP’nin adayı Turgay Sevindi oyların yüzde 44’ünü alarak seçimi kazandı. AKP’nin adayı Mehmet Uyanık yüzde 29'da kaldı.

Seçim sonuçlarının büyük ölçüde netleşmesiyle birlikte CHP'liler kutlamalara başladı. Atatürk Anıt Meydanında konuşma yapan CHP'li Turgay Sevindi, "Üç aydır çalışıyoruz, çok çalıştık, sıkılmadık el bırakmadık, Amasya halkı bizi bağrına bastı, oyunu verdi. Bu başarı benim değil, sizin başarınız, hepimizin başarısı. Bizimle olan, bize destek olan gençlere, kadınlarımıza, parti yöneticilerimize ve aileme çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra oy versin vermesin tüm Amasyalının belediye başkanı olacağım. Ayrım yapmayacağım, ayrıştırmayacağım, şeffaf, sosyal belediyecilik ile tüm halkımızın hizmetinde olacağım" dedi.

"Şeffaf ve adaletli olacağız"

Artı Gerçek'e konuşan Turgay Sevindi, şunları söyledi:

"44 yıl önce 12 Eylül askeri darbesi ile elimizden alınan Amasya Belediye başkanlığını 31 Mart’ta halk iradesi ile tekrar geri alacağız dedik ve aldık. Yaşanabilir Amasya inancıyla huzur, şeffaflık ve halka hizmet için yola çıktık. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini Amasya’da oluşturacağız. Bugünden sonra omuzlarımdaki yük daha da artmıştır ve sorumluluğumun farkındayım. Bu şehrin çocukları, gençleri, kadınları, yaşlıları, tarihi, doğası, tarımı, sokak hayvanları ile ilgili projelerimizi bundan sonra bir bir hayata geçireceğiz. Her şeyden önemlisi şeffaf ve adaletli olacağız."

CHP oyunu katladı

Amasya'da 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde MHP yüzde 47, AKP yüzde 34, CHP yüzde 17, Saadet Partisi ise yüzde 0.85 oy almıştı. 14 Mayıs 2023 Genel Seçimlerinde AKP yüzde 39, CHP yüzde 29, MHP yüzde 16, İYİ Parti yüzde 7, YRP yüzde 1.81 oy almıştı. (Kısa Dalga)

Gündem