CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı oldu

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı oldu
CHP’nin 38’inci Olağan Antalya İl Kongresi’nde, CHP Antalya İl Başkanlığı görevlerini sürdüren Nail Kamacı, CHP’nin yeni il başkanı oldu.

CHP Antalya 38. Olağan İl Kongresi, CHP Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer’in divan başkanlığında Konyaaltı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde yapıldı.

Kongreye, CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Grup Başkanı Özgür Özel, Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Garip Erdoğan, CHP Antalya Milletvekilleri Sururi Çorabatır, Cavit Arı, Aliye Coşar, Mustafa Erdem, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bazı ilçe belediye başkanları ile partililer katıldı.

208'e karşı 390 oy

Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz ile 22. dönem Antalya Milletvekili Nail Kamacı’nın başkanlık için aday olduğu kongrede, adaylığını açıklayan Altan Ayaz’ın başvurusu ise listeyi zamanında teslim etmediği gerekçesiyle kabul edilmedi. Resmi olmayan sonuçlara göre mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz 208 oy alırken, Nail Kamacı da 390 oy aldı. Bu sonucun ardından Kamacı CHP’nin yeni il başkanı oldu.

'Bundan sonra da omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz'

Mevcut İl Başkanı Nuri Cengiz konuşmasında, “Seçimin kazananı her zaman CHP’dir. Yolumuzu yürümeye devam edeceğiz. Geleceğimiz karşı bu sorumluluğumuzu yerine getirme noktasında buğuna kadar nasıl oldu ise bundan sonra da omuz omuza çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

'Bu saatten sonra herkesin il başkanıyım'

Yeni İl Başkanı Kamacı ise, "Böyle bir görev için hepinize teşekkür ederim. Ben unutmayı öğrendim, bu saatten sonra herkesin il başkanıyım. İlçe başkanları bu partinin kolanlarıdır, ne zaman karar alacaksam onlara danışacağım. Onların görüşlerini alacağım” açıklamasını yaptı. (Kısa Dalga)

Politika