CHP, deprem vergilerini gündeme getirdi: 75 milyar dolar topladınız, ne önlem aldınız?

CHP, deprem vergilerini gündeme getirdi: 75 milyar dolar topladınız, ne önlem aldınız?
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, TBMM Genel Kurulu'nda "Olası bir depremi haykırıyor bilim insanları. Milyonlarca insan yaşamını kaybedecek, ekonomi çökecek. Deprem vergisi için 75 milyar dolar topladınız Sayın Bakan, önleme dönük ne yaptınız? 75 milyar doların hesabını çatır çatır soracağız" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün TBMM, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor.

Genel Kurul’da söz alan CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u eleştirdi. Şevkin özetle şunları söyledi:

Evlerini teslim alamayan vatandaşlar var

"Sayın Bakan, insanlara TOKİ'den evler taahhüt ediyorsunuz, olması gereken de bu elbette. Ancak şunu hatırlatalım; 2020 Elazığ, İzmir depremzedelerinden hâlâ evlerini teslim alamayan vatandaşlar var. Sayın Bakan, Tunceli'de üç kış geçmesine rağmen tek bir hak sahibine ev veya iş yeri teslim edilmemiş.

Ülkemizde 24 kent, 110 ilçe, 500'ü aşkın mahalle ve köy doğrudan fay zonları üzerinde yer alıyor ve bu fay zonlarını tespit edip kentsel dönüşümle boşaltmamakta hâlâ ısrar ediyorsunuz. Binlerce mühendis işsiz ne yazık ki. Bunlardan yararlanmıyorsunuz.

Olası bir depremi haykırıyor bilim insanları. Milyonlarca insan yaşamını kaybedecek, ekonomi çökecek. Buna ilişkin ne yazık ki önlem değil, sadece beton lobilerine hizmet ediyorsunuz. Deprem vergisi için 75 milyar dolar topladınız Sayın Bakan, önleme dönük ne yaptınız? Buradan bir kez daha haykırıyoruz; 75 milyar doların hesabını çatır çatır soracağız." (ANKA)

Gündem