CHP Genel Başkanı Özel: Herkesi darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz

CHP Genel Başkanı Özel: Herkesi darbe girişimine karşı direnmeye davet ediyoruz
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay'ın Anayasa Mahkemesi kararını tanımamasının Anayasa'yı tanımamak anlamına geldiğini belirterek "Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı askıya alma girişimine, onun araçsallaştırdığı, ona destek veren, onun maşası olmuş Yargıtay'ın darbe girişimine karşı sonuna kadar direneceğiz. Herkesi direnmeye davet ediyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP Ankara İl Başkanlığı'nca Anayasa Mahkemesi'nin karşısındaki Ahlatlıbel Parkı'nda düzenlenen Adalet Nöbeti'ne katıldı.

Özel'e; CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol ve CHP'li milletvekilleri eşlik etti.

Adalet Nöbeti'nde açıklamalarda bulunan Özel, anayasaların bir toplum sözleşmesi olduğunu vurgulayarak Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay kararını tanımamasının Anayasa'yı tanımamak anlamına geldiğini söyledi.

"Bunu tanımazsanız Anayasa'yı tanımazsınız. Bir başkası da Yargıtay'ı yetkilerini tanımaz, bir başkası Meclisi tanımaz, bir başkası Cumhurbaşkanı'nı tanımaz. O yüzden biz kendi varlığımız, Anayasa'dan aldığımız yetki birileri tarafından hiçe sayılmasın diye Meclis'te Meclis'i terk etmeme eylemi başlattık, Adalet Oturumu'nu başlattık" diyen özel şöyle devam etti:

"Senin gibi bir darbecinin tam karşısındayım"

"Biz ilk başta Meclis Başkanı'na "Toplanalım" dedik, "Olur" dedi. "AK Parti de MHP de gelsin, HDP de, İYİ Parti de gelsin, Saadet de gelsin, Meclis'teki bütün partiler gelsin kendi Meclisi'mize sahip çıkalım" dedik. Cumhurbaşkanı yurt dışındaydı. AKP Genel Başkanı yurt dışındaydı. Aynı 15 Temmuz darbe gecesi olduğu gibi nasıl birileri darbenin seyrine baktılar, kazansaydı darbenin yanına geçeceklerdi, kaybedince bu tarafta durdular. Ona çok benzer bir tavırla bir baktık Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Genel Başkanı darbecilerin başına geçmiş. Madem ki sen darbenin tarafındasın, biz demokrasinin tarafındayız. Tayyip Erdoğan, bundan sonra senin gibi bir darbecinin tam karşısındayım.

"Sonuna kadar direneceğiz"

Gençler, geleceğinize sahip çıkmak için. Kadınlar, seçme seçilme hakkı başta olmak üzere, miras hukuku başta olmak üzere, sizi eşya gibi görüp sahiplendirmek isteyen şu anda dört vekili olan ama Cumhur İttifakı'nın parçası olan bir grubun karşısında haklarınızı korumak için, kadının yaşam hakkını korumak için, miras hakkını korumak için, kadının tüm kanunlardan gelen haklarını korumak için, nafaka hakkını korumak için Anayasa'mıza ihtiyacımız var. Emekçileri, emeklileri, bu ülkedeki herkesi Anayasa'ya sahip çıkmaya yaratıcı eylemlerle, dayanışma eylemleriyle eylemi, mücadeleyi büyütmeye davet ediyorum. Biz, Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'yı askıya alma girişimine, onun araçsallaştırdığı, ona destek veren, onun maşası olmuş Yargıtay'ın darbe girişimine karşı sonuna kadar direneceğiz. Herkesi direnmeye davet ediyoruz." (ANKA)

Gündem