CHP Hatay Milletvekili Şahin seslendi: Henüz bir tek AFAD yetkilisi buraya gelmedi, cenazelerimiz kaldırımlarda kalıyor

CHP Hatay Milletvekili Şahin seslendi: Henüz bir tek AFAD yetkilisi buraya gelmedi, cenazelerimiz kaldırımlarda kalıyor
CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, depremin ardından geçen saatlere rağmen hala herhangi bir AFAD yetkilisinin bulunduğu bölgeye gelmediğini söyledi ve "Henüz bir tek AFAD yetkilisi buraya gelmedi, cenazelerimiz kaldırımlarda kalıyor" dedi.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve Hatay'da da büyük bir yıkıma neden olan depreme dair CHP Milletvekili Suzan Şahin, kentteki son durumla ilgili Halk TV yayınında açıklamalarda bulundu. Şahin, "Henüz AFAD'la ilgili tek bir kişi gelmedi. Neredeyse 7 saat geçti. Hiçbir devlet yetkilisi yok. AFAD yok, ilgili bakanlar yok. Can çekişiyor vatandaşlar binaların içerisinde, sesleri geliyor. Herkes sinir harbi içerisinde. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor" dedi.

Şahin'in açıklamaları şöyle:

"Öncelikle başımız sağ olsun. allah daha fazla can kaybı vermesin. Hatay'da çok kötü bir durumdayız. Henüz AFAD'la ilgili tek bir kişi gelmedi. Neredeyse 7 saat geçti. Hiçbir devlet yetkilisi yok. AFAD yok, ilgili bakanlar yok. Can çekişiyor vatandaşlar binaların içerisinde, sesleri geliyor. Herkes sinir harbi içerisinde. Vatandaşlar kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor."

'İnsanlarım yaşam olasılıkları azalıyor'

Ekipmanlar tutuluyor, binaların delinmesi bilinçsizce yapılıyor. Buraya AFAD yetkilileri lütfen gelsin. Bu kadar saat sonra insanların yaşam olasılıkları azalıyor. SSK hastanemiz göçtü, apartmanlar, siteler göçtü. Ama henüz bir tek AFAD yetkilisi buraya gelmedi."

'İnsanlar aç sokakta cenazelerimiz kaldırımlarda kalıyor'

"İnsanlar aç sokakta cenazelerimiz kaldırımlarda kalıyor. Yardım ulaşmadı bu saatten sonra göçük altında kalanları kaybettik demektir sanırım."

Gündem