CHP 'Hatay'da Lütfü Savaş ile devam' dedi

CHP 'Hatay'da Lütfü Savaş ile devam' dedi
CHP'nin Lütfü Savaş'ı aday gösterececeğini açıklaması ile başlayan krize rağmen bir şey değişmedi. CHP, Hatay'da seçime Lütfü Savaş ile gideceğini açıkladı.

CHP'de Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili yaşanan tartışmalar, Lütfü Savaş'ın adaylığını değiştirmedi.

Halen Büyükşehir Belediye Başkanı olan Savaş'ın aday olarak ilan edilmesinden sonra kamuoyunun gösterdiği tepki üzerine CHP'de yeni arayışlar başlamıştı. Son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Lütfü Savaş ile dün bir görüşme gerçekleştirmiş ve kulislere Savaş'ın adaylıktan çekilmeye ikna olmadığı bilgisi yayılmıştı.

'Örgüt, Savaş'ı istedi' iddiası

CHP’nin Hatay’daki bazı ilçe örgütleri ve belediye başkan adaylarının ise Savaş’ın adaylıktan çekilmesine tepkili olduğu ve çekilmesi halinde istifayı tartıştığı belirtilmişti.

CHP Genel Merkezi’nde gazetecilerle sohbet eden bazı ilçe başkanları, Savaş’ın adaylıktan çekilmesi halinde, en az 7-8 ilçe ve belediye başkan adayının istifa edeceğini ileri sürmüşlerdi.

Bu gelişmelerin ardından CHP'den gece yarısı bir açıklama geldi. Açıklamada şöyle denildi:

"Partimizin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı üzerine yapılan son değerlendirmeler sonucunda; il örgütümüzün, ilçe örgütlerimizin, ilçe belediye başkan adaylarımızın talep ve mutabakatları üzerine Lütfü Savaş’ın adaylığının devamına karar verilmiştir." (Kısa Dalga)

Politika