CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Partimin militanı olduğum doğrudur

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Partimin militanı olduğum doğrudur
CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Partimin militanı olduğum doğrudur” dedi.

AKP ve MHP’den kendisine yönelik “militan” sözlerine Twitter’dan yanıt veren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, şöyle dedi:

“Partimin militanı olduğum doğrudur. İktidara tavsiyem, ülkeye demokrasi, adalet getirmek ve yoksulluğu bitirmek için çaba gösteren CHP militanlarıyla uğraşacaklarına terör örgütü militanlarıyla ilgilenmeleridir.”

Kaftancıoğlu bu paylaşımına Türk Dil Kurumu’nun “militan” kelimesini açıklayan görselini de ekledi.



Militan tartışması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasından sonra yapılan protestolara Kaftancıoğlu’nun destek vermesi üzerine şöyle demişti: “Öğrencilerle alakası olmayan CHP'nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır. Bunlar öğrenci değil. Yaptıkları nedir?"

CHP’nin 22. Dönem milletvekili Berhan Şimşek de katıldığı bir televizyon programında “Vali militan, kaymakam militan, alınan kararları görüyoruz” demişti. İçişleri Bakanlığı, Şimşek hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dün (26 Ocak) grup toplantısında Şimşek’e sahip çıkarak, “Dava açmazsanız namertsiniz! Hepiniz militansınız, yolsuzluğun militanısınız, ahlaksızlığın militanısınız” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin hemen ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bir açıklama yaparak suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de “Açık ve net bir şekilde söylüyorum valilere, kaymakamlara, yargı mensuplarına 'militan' diyenlerin kendisi faşistin ta kendisidir” dedi.

Gündem