CHP Kadın Kolları'ndan Kaftancıoğlu açıklaması: Kadınlar 1'den büyüktür

CHP Kadın Kolları'ndan Kaftancıoğlu açıklaması: Kadınlar 1'den büyüktür
Yargıtay'ın Kaftancıoğlu kararına bir tepki de CHP Kadın Kolları adına Aylin Nazlıaka'dan geldi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, Yargıtay’ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki mahkumiyet kararını onamasının ardından kadın örgütlerini İstanbul İl Başkanlığı’na davet etti.

Nazlıaka, “Bu ülkede hak, hukuk, adalet tecelli edene kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınların örgütlü gücünden ve cesaretinden korkuyorlar! Korksunlar! 'Kadınlar 1'den büyüktür' diye haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

"KADINLAR 1'DEN BÜYÜKTÜR"

Aylin Nazlıaka'nın yaptığı açıklama şöyle:

“Bir ülkede adalet yoksa halk zalimlerin elinde tutsak olur. Yargıtay, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı cezaları onadı ve siyasi yasak getirdi. Biz Cumhuriyet Halk Partisiyiz. Ne zulümden ne zalimlerden ne de zalimlerin adaletsiz hukukundan korkarız. Bu hak hukuk tanımayan kararlar halkın vicdanında çoktan yargılandı. Halkımız ilk seçimlerde iktidarı sandığa gömecek ve işte o gün ülkemize eşitlik ve adalet gelecek.

Bu ülkede hak, hukuk, adalet tecelli edene kadar mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz. Biz kadınların örgütlü gücünden ve cesaretinden korkuyorlar! Korksunlar! Kadınlar 1’den büyüktür diye haykırmaya devam edeceğiz." ANKA)

Kadın