CHP, KPSS iddiasını Meclis'e taşıdı: AKP’ye güven kalmamıştır

CHP, KPSS iddiasını Meclis'e taşıdı: AKP’ye güven kalmamıştır
CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, geçen hafta düzenlenen KPSS sınavında soruların Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarından aynen alındığı iddiasını Meclis gündemine taşıdı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) sorulan soruların birçoğunun Yediiklim Yayınları'nın deneme sınavlarından aynen alındığı iddiası konusunda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden (ÖSYM) yalanlama gelirken, CHP konuyu Meclis gündemine taşıyor.

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, “KPSS 2022 Sınavı"nda çıkan soruların daha önce bir dershane grubunun deneme sınavlarında birebir aynısının sorulmasıyla ilgili konuyu, Milli Eğitim Bakanı’nın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi vererek Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

'AKP DÖNEMİNDE YAPILAN SINAVLARA GÜVEN KALMAMIŞTIR'

Orhan Sümer, Cumhuriyet gazetesinin aktardığı önergede, “Ülke yönetiminde ve belli başlı birçok konuda olduğu gibi milyonlarca kişinin girdiği sınavlarda da AKP’ye güven kalmamıştır. Daha önce soruların nasıl çalındığı belirli gruplara nasıl servis edildiği ortaya çıkmıştı. Benzer işler ne yazık ki halen devam ediyor. Geçen hafta sonu yapılan KPSS 2022 Sınavında bazı soruların bir dershane grubunun daha önce yayınladığı deneme sınavlarında bire bir aynısının çıktığı görüldü. Sınav havuzlarına gönderilen benzer sorular diyerek geçemeyeceğimiz kadar aynı ve bire bir sorulması ne yazık ki vicdanları yaralıyor” dedi.

kpss-soru-onergesi.jpg

'NOKTASI VİRGÜLÜNE KADAR AYNI'

Sümer, “Yıllarca sınavlara hazırlanan, kamuda çalışma hayali kuran gençler sosyal medyada emeklerinin çalındığını haykırıyor. Ne oldu diye incelediğiniz zaman Yediiklim adlı Dershane grubunun sınav öncesinde yaptığı denemelerde ve videolu ders anlatımlarında kullanılan sorularının noktası virgülüne kadar KPSS 2022 Sınavında çıktığını görüyoruz" dedi ve şöyle devam etti:

"Sayın Bakana bu sızıntı ve sınav güvenliğine gölge düşüren olayları sorduk. Kimsenin aklında şüphe uyandırmayacak adaletli günleri Cumhuriyet Halk Partisi İktidarında mutlaka tesis edeceğiz”

'SINAVLARDA SORULARI, GENÇLERİN İSE ÜMİDİNİ ÇALIYORLAR'

“Ne yazık ki daha önce askeri okullara giriş, KPSS, ÖSS gibi sınavlarda belirli grupların sorulara hakim olduğu ve tırnak içinde kendi öğrencilerine avantaj sağladıkları ortaya çıkmıştı" ifadelerini kullanan Sümer, "Artık ülkemizde yapılan sınavların inandırıcılığı ve güvenilirliği giderek azalıyor. Çalınan sadece sınav soruları olmuyor. Bir dönem gençliğinin ülkeye olan ümidi de çalınmış oluyor” dedi.

YEDİ İKLİM YAYINLARI KİME AİT?

Yayın yönetmenliğini Ali Haydar Haksal’ın yaptığı Yedi İklim dergisi aylık Edebiyat Dergisi olarak karşımıza çıkmaktadır. Türk edebiyatında oldukça önemli bir yere sahip olan Yedi İklim Dergisi 1987 yılında yayın hayatına başladı. Necip Fazıl Kısakürek, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil, Rasim Özdenören, Akif İnan, Cahit Zarifoğlu, Erdem Bayazıt, Alaeddin Özdenören, Ebubekir Eroğlu, Arif Ay, Kâmil Eşfak Berki gibi önemli isimlerin öncü olduğu dergi bugüne kadar gelmiştir. Yedi İklim Dergisi ile birlikte Sırat-ı Müstakim, Sebilü’r-Reşad, Büyük Doğu, Diriliş ile Edebiyat gibi Türk edebiyatında önemli bir yere sahip olan dergiler için bir yol olmuştur.

Gündem