CHP kulislerinden son bilgiler: Kılıçdaroğlu'nun ekibinin oy tahmini ve bakanlık bekleyen isimler

CHP kulislerinden son bilgiler: Kılıçdaroğlu'nun ekibinin oy tahmini ve bakanlık bekleyen isimler
Kılıçdaroğlu’nun çalışma ekibine göre Türkiye tarihinin en kritik seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi içinse “Bu seçim yüzde 56 ile biter” deniliyor...

Seçimlere iki aydan az süre kalırken bir yandan takvim işliyor bir yandan siyaset kulislerinden yeni bilgiler geliyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ilan edilmesinin üzerinden 20 gün geçti. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki günlerde hızlanacak kampanya sürecini, “Az miting, çok ziyaret” sözleriyle anlatan yakın çalışma ekibi, siyasi partilerle görüşmelerin devam edeceğini, ardından birçok kente gidileceğini anlatıyor.

Gazete Duvar'da yayımlanan 'Duvar Arkası' köşesinde yer alan kulis bilgilere göre kampanya süresince kadınlar ve gençler başta olmak üzere toplumun farklı kesimlerine mesajlar içeren etkinlikler yapılması, illerde kanaat önderleri ile buluşmalara devam edilmesi de bekleniyor. Kılıçdaroğlu’nun çalışma ekibine göre Türkiye tarihinin en kritik seçimi olarak nitelendirilen 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimi içinse “Bu seçim yüzde 56 ile biter” deniliyor...

Kime hangi bakanlık?

CHP'de çok sayıda siyasetçinin gönlünden bakanlık geçtiği konuşuluyor. CHP kulislerine göre milletvekili adaylığı için başvuru yapmayan Grup Başkanvekili Engin Özkoç için İçişleri Bakanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Genel Sekreter Selin Sayek Böke için Aile, Kadın ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel için ise Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı konuşuluyor.

Grup Başkanvekili Özgür Özel’in ise Meclis Grup Başkanı olacağı ileri sürülüyor. Adaylık başvurusunda bulunmayan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın’ın gönlünden ise Balıkesir Belediye Başkanlığı'nın geçtiği savunuluyor. (Kısa Dalga)

Politika