CHP lideri Özel: Adaylar memnuniyet anketi ile belirlenecek, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacak

CHP lideri Özel: Adaylar memnuniyet anketi ile belirlenecek, kadınlara pozitif ayrımcılık yapılacak
Yerel seçimler kapsamında aday belirleme adımlarına dair açıklamalar yapan CHP Genel Başkanı Özel, "Bu aşamada benim bir taahhüdüm var örgüte: Milletin, halkın gönlünde olan benim de gönlümde; olmayan değil. Seçildiğinden ileride olanlar, partisini yukarıya çekenler devam edecekler" dedi.

31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere doğru giderken partilerin stratejileri de belli olmaya başlıyor. Konuya dair bilgi veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Milletin, halkın gönlünde olan benim de gönlümde olmayan değil. O yüzden memnuniyet anketlerine bakacağız. Seçildiğinden ileride olanlar, partisini yukarıya çekenler devam edecekler" dedi.

'Türkiye'nin her yerinde görüyorum'

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TV100’ de Gazeteci Candaş Tolga Işık’a 2024 yerel seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu. Adaylık stratejileri hakkında konuşan Özel şunları söyledi:

"Partinin üç değeri ve gerçekten de anketlerde iyi durumda olduğunu bildiğimiz, sokaklarda da gördüğüm.... Ben Aydın'ın sokaklarında görüyorum Topuklu Efe'nin (Özlem Çerçioğlu) karşılığı var mı, yok mu? İnanılmaz karşılığı var. Mansur Yavaş'ın ne demek olduğunu Ankara'da, Ekrem İmamoğlu'nun karşılığını İstanbul'da; Türkiye'nin her yerinde görüyorum."

'Benim bir taahhüdüm var örgüte'

"Bunun dışındaki CHP’de olan belediyeler için memnuniyet anketleri yaptırıyoruz. Memnuniyet anketlerinin sonuçlarına göre bakacağız. İzmir'in dahil olmaması, İzmir'den benim memnun olmam olmamam falan değil. Genel Başkanımızın kapsamına aldığı üç ilden biri olmadığı için bana sorulmadı. Bu aşamada benim bir taahhüdüm var örgüte: Milletin, halkın gönlünde olan benim de gönlümde; olmayan değil. Seçildiğinden ileride olanlar, partisini yukarıya çekenler devam edecekler. Bu performansı gösterememiş olan arkadaşlarımızın yerine, bu performansı göstereceğini umduğumuz yeni isimler gelecek. Bu cevap, Tunç Bey'e özel bir cevap değildir. Birkaç hafta içinde memnuniyet anketleri tamamlanır."

'Kadın belediye başkanı önemli'

"Diyelim ki örnek 10 tane aday adayı var. Bu aday adaylarını ankete koyduk 7’si kazanamıyor, 3’ü kazanıyor. Şu çizginin 7’si gerisinde 3’ü ilerisinde. O 3’nden 1’i kadınsa o kadını atarız. 3’ü de kazanıyorsa kadını. Çünkü kadın belediye başkanı önemli bir şey ve çok az var. Her yerde, her partide önemli.”

'Bizim bu seçimlerde başarılı olmak dışında bir seçeneğimiz yok'

"Geçen hafta 658 birimde, belde ve ilçede örgütümüze: ‘Adayı bul. Tekse ve uygunsa bize söyle. İlan edelim. Çoksa temayül yoklaması yap. Bize bildir. İlan edelim’ diye yazı yolladık. Yani Türkiye'deki her iki adaydan biri için örgüt denetiminde ön seçim yetki verdik. Bu hafta belki 200, 300 yer için daha vereceğiz, sonraki hafta bir daha vereceğiz. Parça parça yetkiyi örgütümüze devredip, oradan sonuç alıp adayları ilan etmeye başlıyoruz. Bizim bu seçimlerde başarılı olmak dışında bir seçeneğimiz yok." (Kısa Dalga)

Gündem