Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi başladı

Özgür Özel - Erdoğan görüşmesi başladı
CHP lideri Özgür Özel, Erdoğan'la görüşmek için AKP Genel Merkezi'ne geldi. CHP Genel Başkanı Özel'i AKP Genel Merkezi'nde, AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş karşıladı. Özel ile Erdoğan'ın görüşmesinin yaklaşık 1 saat sürmesi bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmek için AKP Genel Merkezi'ne geldi. CHP Genel Başkanı Özel'i AKP Genel Merkezi'nde, AKP Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş karşıladı.

1 saat sürmesi beklenen görüşme, CHP Genel Başkanı ile AKP Genel Başkanı arasında 8 yıl sonra gerçekleşecek ilk görüşme oldu. Görüşmede iki lider haricinde CHP'li Namık Tan ve AKP'li Mustafa Elitaş da katıldı.

aa-20240502-34442578-34442576-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

İki liderin görüşmesinden ilk fotoğraflar yayınlandı.

aa-20240502-34442578-34442574-cumhurbaskani-ve-ak-parti-genel-baskani-recep-tayyip-erdogan.jpg

Liderlerin gündeminde neler olacak?

Kulislere yansıyanlara göre Erdoğan’ın gündeminde yeni anayasa başlığı öne çıkarken, Özel’in ise anayasa dışında borçları nedeniyle sıkıntı yaşayan yerel yönetimlerin gelir kaynaklarının arttırılması, belediyelerin merkezi yönetimden onay bekleyen kritik projeleri, hayat pahalılığı ve emekli aylıkları, atanamayan öğretmenler, kamuda işe girişlerdeki mülakatlar, Gezi tutukluları gibi kalabalık bir dosyayla görüşmeye gideceği belirtiliyor.

Özel’in dün 1 Mayıs'ta yaşananları da önemli bir başlık olarak dosyasına eklediği duyuruldu.

23 Nisan resepsiyonunda yan yana geldiler

31 Mart seçimlerinde CHP'nin seçim zaferi sonrası görüşme olacağı gündeme geldi. Erdoğan ve Özel, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104'üncü açılış yıl dönümü nedeniyle düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda kısa bir görüşme gerçekleştirmişti. O görüşmede iki liderin bir araya gelmesi kararı alınmıştı. (Kısa Dalga)

Politika