CHP lideri Özel’den 'Dersim' açılımı: Değerli Dersimliler

CHP lideri Özel’den 'Dersim' açılımı: Değerli Dersimliler
CHP'li Kamer Genç'in ölümünün 8. yılı dolayısıyla bir konuşma yapan Özgür Özel, "Dersimliler" diyerek seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, önceki dönem CHP Tunceli Milletvekili ve eski TBMM Başkanvekili merhum Kamer Genç’i anma töreni için Elazığ’dan Tunceli’ye feribot ile geçti.

CHP lideri Özel, Pertek ve Nazımiye’de vatandaşlar tarafından çiçekle karşılandı. Genç’in ölümünün sekizinci yıl dönümünde mezarı başında düzenlenen törende konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, burada yaptığı konuşmada vatandaşlara "Dersimliler" diyerek seslendi.

Özel, sonrasında eski Kamer Genç'in Nazımiye’de bulunan Ramazan Köyü’ndeki mezarını ziyaret etti.

'Milletin derdi DEM değil, senin yaptığın zam'

Burada yaptığı konuşmada Erdoğan'a da seslenen Özel,“ Recep Tayyip Erdoğan, her gün ‘DEM’ diyorsun da her gün zam yapıyorsun. Milletin derdi DEM değil, senin yaptığın zam. Ve buradaki bütün emekliler adına, Tunceli’den, Dersim’den bütün Türkiye’deki emekliler adına sesleniyoruz: En düşük emekli maaşı, Recep Tayyip Erdoğan geldiğinde 1 buçuk asgari ücretti. 10 bin lira, asgari ücretin yüzde 55’i durumunda. Oysa hak edilen asgari ücret, eski hesapla 25 bin lira. Biz diyoruz ki ilk adım olarak en düşük emekli maaşı, bir asgari ücret düzeyine çıkarılmalıdır, o da 17 bin liradır. 10 bin liralık sefalet ücretini kabul etmiyoruz" dedi. (Kısa Dalga)

Kısa Dalga Tv