CHP lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur

CHP lideri Özgür Özel: Bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence 1.5 yıl sonra erken seçim olur” diye konuştu.

Kısa Dalga - CHP Genel Başkanı Özgür Özel,1.5 yıl sonra erken seçim olabileceğini belirterek, " Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım” dedi. BirGün yazarı Doğan Tılıç'a konuşan Özel, şunları söyledi: “Türkiye ilk seçimde Erdoğan yönetiminden kurtulacak. İlk seçim dediğim 2028 değil. Ben 31 Mart seçim sonuçlarını araçsallaştırarak seçim istemeyeceğimi söyledim. Bu seçim istemiyorum demek değil. En çok ben istiyorum. Vatandaş da, anketler gösteriyor ki, yavaş yavaş seçim istemeye başladı. Erdoğan 5 yıllığına seçildi ama bence seçildikten 2.5 yıl sonra, bugünden 1.5 yıl sonra erken seçim olur. Ben erken seçimden kaçmam, bunun için koşarım..."

Normalleşme değerlendirmesi


Siyasette "normalleşme" adımlarıyla ilgili de konuşan Özel, “Ben iktidarı normalleştirme peşinde değilim. Ben MHP olmasa da AKP olmasa da normalleşirim. Benim derdim onların seçmenleriyle normalleşmek” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret

"Asgari ücrete zam vermezseniz biz sokaklara döküleceğiz" şeklindeki sözlerini hatırlatan Özel, şöyle devam etti: "Geçinemiyoruz mitingine DİSK, Hak-İş ve Türk-İş başkanlarını arayıp davet ettim. Ben masadan ve görüşmeden bir asgari ücret zammı çıkarsam bunun kaybedeni olmazdı. Çıkaramadım, şimdi bunun bedelini iktidarın tek başına ödemesi için ben buna susmayacağım. Mücadele müzakere dengesi bu.” (Haber Merkezi)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem