CHP lideri Özgür Özel: 'Bu karar düpedüz darbe girişimidir. Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz'

CHP lideri Özgür Özel: 'Bu karar düpedüz darbe girişimidir. Halkı bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz'
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Yargıtay’ın Anayasa Mahkemesi’nin kararına uymayıp yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasıyla ilgili TBMM'de yaptığı konuşmasında “Bu bir darbe girişimidir” diye konuştu.

CHP Genel Başkanlığı görevini bugün devralan Özgür Özel, Yargıtay'ın AYM ve Can Atalay kararları sonrası partisini olağanüstü topladı.

Toplantının ardından partisinin TBMM’deki grup salonunda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel kararın Meclis'e, anayasaya ve AYM'nin tüzel kişiliğine karşı bir darbe girişimi olduğunu vurguladı.

Özel şunları söyledi:

“Bu karar düpedüz darbe girişimi. Karar, anayasaya, Meclis’e karşı darbe girişimidir. Halkı, bu kalkışmayı bastırmaya davet ediyoruz. Numan Kurtulmuş direnecekse, arkasında CHP vardır. Eğer AYM üyeleri gerekeni yapacaksa, ayrı ayrı direnecekse CHP yanındadır.

Sayın Kurtulmuş’tan adalet oturumu talep ediyorum. İkinci bir karar alınana kadar, CHP Meclis’in açık olduğu her saat, adalet meselesini gündeme getirecek, Meclis kapandığında en az 20 milletvekili Meclis’teki adalet oturumuna devam edecektir. Bu ister istemez halka mal olacaktı. Ant içtik. Bu anayasaya sahip çıkmak için, darbe girişimi bastırmak için ne gerekiyorsa yapacağız. Halkı direnmeye çağırıyoruz. Tüm Meclis gruplarını direnmeye çağırıyoruz.

Tüm akademisyenleri, hukukçuları bu meseleye tepkisini dillendirmeye davet ediyoruz. Anayasayı kaldırmaya çalışanlara karşı gün direnme günüdür. Örgütümüzden, sivil toplumdan gelecek her reaksiyonu destekliyoruz. Bundan sonra sivil toplumun yanındayız.

Onların direnişine karşı, halkın direnişine karşı CHP milletvekilleri, üyeleri olmaları gereken yerde olacaktır. Sokaklarda, meydanlarda direneceğiz, bu hukuksuzluğa teslim olmayacağız.” (Kısa Dalga)

Gündem