CHP: Meclis Başkanı HDP'yi tehdit etti

CHP: Meclis Başkanı HDP'yi tehdit etti
CHP'li Engin Altay, Meclis Başkanı'nın, 'sağlıkta şiddet' teklifi teklifi görüşülürse, Saliha Aydeniz'in dokunulmazlığının da görüşüleceği' açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, partisinin önerdiği 'sağlıkta şiddet' teklifinin, yeterli çoğunluk sağlanamadığı için Meclis'te görüşülmemesi ardından, Meclis Başkanı Mustafa Şentop'a tepki gösterdi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un, 'sağlıkta şiddet' teklifi görüşülürse, Saliha Akdeniz'in dokunulmazlığının da görüşüleceği yönünde açıklamalar yaptığını belirten Altay, Şentop'un bu sözlerinin HDP'ye yönelik tehdit olduğunu söyledi:

'AKP KAFASIYLA'

"HDP'ye diyor ki: ‘Gelmeyin, Meclis'e gelmeyin. Açmayın...’ Bunu AK Parti söyleyebilir. Bu toplantıdan rahatsızdır. AKP kafasıyla, AKP gözlüğüyle meseleye bakarak konuşmasını kabul edemem. Doğru değil... Ne demek getireceğiz. Sen getiremezsiniz zaten. Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü açık. Meclis toplanırsa, önce çağrıya mevzu konu görüşülür. Sonra Meclis karar alırsa çalışmalara devam kararı ve başka konular da girebilir. Bu kararı alacak olan Meclis Genel Kurulu, Sayın Meclis Başkanım sen değilsin. Bu HDP'ye yönelik dokunulmazlık raporunu, Karma Komisyon oylama sonucunu ve raporunu Meclis'e getireceğiz demek, HDP'ye örtülü değil, açık bir tehdittir. Bu da kabul edilemez."

'ERKEN SEÇİMDE ERDOĞAN 3. OLUR'

Erken seçim tartışmalarına da değinen Engin Altay, partisinin seçim çalışmalarına devam ettiğini söyledi ve Erdoğan'ın seçimleri kazanamayacağı konusunda iddialı konuştu:

"Çalışmalarımıza devam edeceğiz. Anadolu'yu karış karış dolaşacağız. Sadece bu salı günleri ile sınırlı kalmayacağız. Cumhuriyet Halk Partisi sahada milletvekillerimizle, örgütümüzle, Kadın Kollarımızla, Gençlik Kollarımızla yaklaşan seçime hazırlanıyoruz ve Erdoğan'a bir tavsiyede bulunarak bitirmek istiyorum: Şimdi bu Ak Parti fena inişte şu anda. Erdoğan'a tavsiyem şu: Seçimi zamanında yaparsan sen ilk beşe giremiyorsun Erdoğan. Gel seçimi kasımda yap, belki üçüncü olursun.” (Kısa Dalga)

Politika