CHP milletvekili Sevda Erdan Kılıç: 'Eski bakan vekillerin korumaları Meclis'te omuz atıyor'

CHP milletvekili Sevda Erdan Kılıç: 'Eski bakan vekillerin korumaları Meclis'te omuz atıyor'
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda eski bakan vekillerin korumalarının Meclis'te kendilerine ve çalışanlarına omuz attıklarını açıkladı.

CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Sevda Erdan Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda bugün gündem dışı söz alarak gazeteci Merdan Yanardağ’ın tutukluluğunu gündeme getirdi. Kılıç ayrıca eski bakan vekillerin korumalarının Meclis'te kendilerine ve çalışanlarına omuz attıklarını açıkladı.

Kılıç, TBMM Genel Kurulu’nda; “Yeni gelen eski bakan vekillerimiz var, geçen dönemde bazı vekiller koridorlarda korumalarla dolaşıyorlardı, Gazi Meclis’te kimi kimden koruyorlar bu korumalar. Hem de bazen bize, bazen çalışanlara omuz atarak geçiyorlar koridorlardan. On tane korumayla gezilen Meclis değildir 2. yüzyıl Meclisi” sözlerine yer verdi.

'Gazeteci Merdan Yanardağ’ın cezaevinde olduğu bir ülkede hukukun üstünlüğünden, demokrasiden bahsedemeyiz'

Kılıç'ın Meclis'teki konuşması şöyle:

“Montaj videoyla gazeteci Merdan Yanardağ’ın cezaevinde olduğu bir ülkede hukukun üstünlüğünden, demokrasiden bahsedemeyiz. Bu zulmü Meclis tutanaklarına geçirmeyen bu zulme ‘dur’ demeyen, adalet çağrısı yapmayan Meclis değildir 2. yüzyıl Meclisi. Hukuk intikam kılıcı gibi kullanılır oldu, cezaevlerinin milletvekillerinden gazetecilerden, siyasetçilerden intikam alma yerlerine dönüştüğü bu düzeni değiştirmek için mücadele etmeliyiz. Cumhuriyet değerlerini tam anlamıyla hayata geçirerek, ikinci yüzyıla yaraşır bir Türkiye için çalışmalıyız. Demokrasi mücadelesine parti ayrımı olmaksızın birer tuğla koymalıyız.”

'Bu toplantının bir üyesi de Milletvekili Can Atalay nerede?'

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesine de tepki gösteren Kılıç, “Bakın bugün İnsan Hakları Komisyonu toplanıyor, bu toplantının bir üyesi de Milletvekili Can Atalay nerede? Cezaevinde. Milletin seçilmiş milletvekilinin cezaevinde olduğu bir Meclis değildir, 2. yüzyıl Meclis’i.”

'On tane korumayla gezilen Meclis değildir 2. yüzyıl Meclisi'

Eski bakan olan milletvekillerinin Meclis’teki tutumlarından yakınan Kılıç, şöyle konuştu:

“Bakın iki hafta önce vekil odama geldiğimde kapımın zorlanarak açıldığını gördüm. Meclis Başkanımız derhal bir soruşturma açtı. Soruşturma devam ediyor. Korkumuz yok ama vekilin güvenlik önlemlerinden kuşku duyduğu bir Meclis değildir, 2. yüzyıl Meclis’i."

"Yeni gelen eski bakan vekillerimiz var, geçen dönemde bazı vekiller koridorlarda korumalarla dolaşıyorlardı, Gazi Meclis’te kimi kimden koruyorlar bu korumalar. Hem de bazen bize, bazen çalışanlara omuz atarak geçiyorlar koridorlardan. On tane korumayla gezilen Meclis değildir 2. yüzyıl Meclisi." (ANKA)

Politika