CHP milletvekili Taşçıer'den 'Yaman' tepkisi: Kabul edilemez

CHP milletvekili Taşçıer'den 'Yaman' tepkisi: Kabul edilemez
Kılıçdaroğlu’nun, Perinaz Mahpeyker Yaman’ı danışman olarak atanmasına partiden ilk tepki Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer’den geldi. Taşçıer, Atatürk ve laiklik karşıtı bir ismin partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan, kendisi ve Atatürk ile ilgili hakaret içeren sosyal medya mesajları paylaşan Perinaz Mahpeyker Yaman’ı Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turundan hemen önce, 26 Mayıs’ta danışman olarak atadığının açığa çıkmasının yankıları sürüyor.

T24'te yer alan habere göre; ilk olarak CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem ve Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, Yaman’ın danışman olduğu iddiasını yalanlamıştı. Ancak Yaman’ın danışman olarak atandığı tarihte, atanmasına ilişkin yazıyı hesabından paylaştığı, yerel gazetelere açıklama yaptığı ortaya çıkmıştı. Son olarak Parti Sözcüsü Faik Öztrak bir açıklama yapmış ve danışmanlığı yalanlamayarak, "4 Haziran tarihinden itibaren Genel Başkanımız tüm danışmanlarının görevini sona erdirmiştir" demişti.

Vekil Taşçıer'den tepki

CHP kanadından yapılan tüm açıklamalarda danışmanlık yalanlanmadı ancak tepki de gösterilmedi. Partiden ilk tepki gösteren ise olayın ortaya çıkmasından bir gün sonra CHP Ankara Milletvekili ve Parti Meclis üyesi Gamze Taşçıer oldu.

1693685114106-screenshot-45.jpg

Taşçıer, daha önce AKP’den milletvekili aday adayı olan ve Atatürk ile ilgili hakaret içeren sosyal medya mesajları bulunan Yaman'ın danışmanlığına tepki gösterdi.

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu CHP sözcüsü olan Taşıer, X hesabından yaptığı paylaşımda, Atatürk ve laiklik karşıtı bir ismin partide bulunmasının, aynı zamanda kadın ve aile politikalarından sorumlu danışman olarak atanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Politika