CHP MYK sonrası açıklama: İstanbul'da miting yapılacak

CHP MYK sonrası açıklama: İstanbul'da miting yapılacak
İstanbul'da olağanüstü toplanan CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bursa'da yapılması planlanan mitingin İstanbul'a alındığını söyledi. Öztrak, "Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını pisletmiştir" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından İstanbul'da olağanüstü MYK toplantısı kararı aldı. Toplantı sonrası CHP Sözcüsü Faik Öztrak açıklama yaptı. Öztrak şunları söyledi:

'BU HAKSIZLIĞIN KARŞISINDA DURACAĞIZ'

"Seçimleri kaybedeceğini anlayan bu kirli vesayetçi anlayış yargı sopasıyla saf dışı etmeye çalışıyor. Hüküm Saray'ın istek ve arzusuna göre verilmiştir. Vicdan sahibi tüm kalplerde hükümsüzdür. İstanbul İl Başkanımız hakkında adalet tesis edilene kadar biz susmayacağız. Tüm demokratik direncimiz ve gücümüzle bu haksızlığın karşısında duracağız. Haksızlık karşısında duran dilsiz şeytandır. Zulme rıza da büyük bir zulümdür.

6'LI MASAYA TEŞEKKÜR

Bu haksızlığa ve zulme karşı susmayan, 6'lı masada birlikte olduğumuz genel başkanlara, bizle dayanışma gösteren tüm partilerin genel başkanlarına, STK'lere, barolarımıza en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Demokratik siyasete kasteden vesayetçi tehdide karşı bu dayanışma tarihe altın harflerle geçecektir. Bir otokratı sandıkta beraberce yenip tarihin tozlu sayfalarına göndereceğiz. Artık gün sessiz kalma günü değildir. Saray'dakiler koltuklarından kalkmamak için milletle ve demokratik siyasetle kavgayı seçmişlerdir.

'BİZ KUVVAYİ MİLLİYEYİZ'

Eğer birileri oturduğu koltuktan kalkmakta sıkıntı yaşıyorsa kesinlikle altını pisletmiştir. Biz Saray'dakilerin her yolu deneyeceğini biliyoruz. Biz milletimizin hakkını hukukunu savunmayı asla bırakmayacağız. Canan Kaftancıoğlu görevinin başındadır. Parti çalışmalarına devam etmektedir. Biz CHP'yiz, biz Anadolu ve Rumeli Müdafaai Hukuk'uz, biz Kuvayi Milliye'yiz.

21 MAYIS'TA MİTİNG

Bursa'da 21 Mayıs'ta yapacağımız 'Milletin Sesi' mitingimizi İstanbul'da Maltepe'de yapacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar, milletimizin tertemiz oylarıyla bize vermiş olduğu İstanbul'u alamayacaklar, alamazlar. Ne yaparlarsa yapsınlar önümüzdeki seçimde Türkiye'yi almamızın önüne geçemeyecekler." (Kısa Dalga)

Politika