CHP'nin oyunu 15 puan artıran Veli Ağbaba: Malatya bir tarih yazdı

CHP'nin oyunu 15 puan artıran Veli Ağbaba: Malatya bir tarih yazdı
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 31 Mart yerel seçim sonuçlarıyla ilgili "Daha önce hiç oy almadığımız belde, mahalle ve köylerden oy almışız. Gittiğimiz her yerde bizi koşarak, kucaklayarak karşıladılar. Sırtımızdaki yükün farkındayız" dedi.

CHP Malatya Milletvekili ve CHP Malatya Belediye Başkan Adayı Veli Ağbaba, yerel seçimlerde yüzde 37.2 oy alarak seçimi kaybetti. AKP ise 48.95 oy aldı ve Başkan Sami Er oldu.

Bugün İl Başkanlığı binasında basın açıklaması yapan Ağbaba, Malatya'da bugüne kadar alınan en yüksek CHP oyunu aldıklarını söyledi.

"Yüzde 25’lik tavanı kırıp, tuzla bu edeceğiz" diyorduk diyen Ağbaba, "O tavan tuzla buz oldu ve Cumhuriyet Halk Partisi 1977’den sonra ilk kez birinci parti olarak seçimden çıktı" ifadelerini kullandı.

Veli Ağbaba açıklamasında şunlara yer verdi:

"Öyle bir kampanya oldu ki Türkiye’de eşi benzeri yok. Malatya’da eskiden birbirlerine mesafeli bakan, belki birbirleriyle yan yana durmayanlar bu seçim döneminde birleştiler. Bozkurt işareti yapan gençle, zafer işareti yapan çocuğumuz ve rabia işareti yapan kız kardeşimiz yan yana geldi, bu kampanyaya destek verdi. Biz bir şeyi başardık, çok net söylüyorum; tüm ön yargıları tuzla buz ettik. Başörtülüsü başörtüsüzü, bıyıklısı bıyıksızı, tüm Malatya birleşti. Bu sonuç 1977’den sonra Malatya’da aldığımız en yüksek oy. Bugün o tabloya bakıyoruz ki Malatya bir tarih yazdı.

“İftira attılar..."

İftira attılar, Meclis'e terörist sokmuşum. Meclis'i ben değil AK Partili Meclis başkanları yönetiyor. Kim bir teröristin elini sıkmışsa, teröristi Meclis’e sokmuşsa Allah onun belasını versin. Bunları iftirayla söyleyenlerinde Allah bin türlü belasını versin. Bunların hepsi yalan ve iftira. Bir tek kirli ilişkimi kanıtlasınlar bırakın siyasi bırakmayı, kafama sıkarım. Malatya’yı ve Malatyalıları hiç mahcup etmedim, bundan sonra da yüzünüzü yere eğdirmeyeceğim. AK Partili Belediye Başkanı Sami Er’in de vaatlerini takip etmeye devam edeceğim. İyi günde, kötü günde burada oldum, olmaya da devem edeceğim." (ANKA)

Gündem