CHP, sansür yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürecek

CHP, sansür yasasını Anayasa Mahkemesi'ne götürecek
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM Genel Kurulu'nda görüşmeleri devam eden, "Dezenformasyon ile Mücadele Yasası'na ilişkin, "Biz son ana kadar uzlaşma aramaya devam edeceğiz; geçerse Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) yayınlandığı günün ertesi günü gitmeyi planlıyoruz" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ile CHP Medya ve İletişimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Meclis'te, T "Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" hakkında ortak basın toplantısı düzenledi. Yasayı eleştirdi. Altay, yaptığı açıklamada 29. maddeye işaret şunları dile getirdi:

"Tutuklu yargılanmak kayıt ve şartıyla, bunu söyleyen, yazan, retweet eden herkese kodes yolunu gösteren bir yasa ile uğraşıyoruz, uğraşacağız. Kimsenin şüphesi olmasın. Gene kimsenin şüphesi olmasın ki bu yasa CHP'nin hızını kesmeye, susturmaya yetmez. Bu yasadan dolayı Türkiye'de geri adım atacak tek CHP'li yok. AK Parti'nin bunu bilmesini isterim. Yasanın yayınladığının günün ertesinde Anayasa Mahkemesi'ne gitmeyi planlıyoruz. Ey Anayasa Mahkemesi bir paket daha getireceğiz sana öyle görünüyor"."

(DHA)

Politika