CHP seçim sürecini başlattı, sandık görevlilerini belirledi

CHP seçim sürecini başlattı, sandık görevlilerini belirledi
CHP’ye kayıtlı üyeler arasından seçilen sandık görevlileri, Türkiye genelinde 194 bin 390 sandıkta ıslak imzalı tutanakların bir örneğini parti genel merkezine gönderecek ve oy pusulalarının sayımına nezaret edecek.

MAHMUT AYDIN

CHP Genel Merkezi, ilçelerde seçim sandıklarında göreve alacak parti üyelerini belirleyerek ilçe başkanlıklarına bildirdi.
CHP’ye kayıtlı üyeler arasından seçilen görevliler, Türkiye genelinde 194 bin 390 sandıkta ıslak imzalı tutanakların bir örneğini parti genel merkezine gönderecek ve oy pusulalarının sayımına nezaret edecek.
CHP Genel Merkez'de de seçimlerde görev almış deneyimli ekipler görevlendirildi.

Genel merkezdeki görevliler, ataması yapılan sandık görevlilerini ilçe ilçe kontrol ediyor. Tek tek atanan görevliler aranıyor, iletişim kurulamayan, şehir değiştiren veya ölen görevliler de tespit edilerek yerlerine yenileri atanıyor.
İlçe başkanlıkları ise listeleri mahalle sorumlularına da göndererek ayrıca kontrol edilmesini sağlıyor.

TEKNİK ALTYAPI HAZIR

CHP Genel Merkezi’nde güçlü bir bilgisayar alt yapısı oluşturuldu. 194 bin 390 sandıktan tek tek gönderilecek ıslak imzalı tutanaklar Genel Merkez’de kayıt altına alınarak seçim sonuçları hesaplanacak.
Bu arada CHP Genel Merkezi ile İYİ Parti Genel Merkezi arasında seçim güvenliği konusunda işbirliği başladı. İki parti seçim görevlileri ve seçmen listelerini birlikte kontrol ediyorlar.

SEÇMEN LİSTELERİ KONTROL ALTINDA

CHP Genel Merkez’inde oluşturulan dijital merkezde, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) açıkladığı seçmen listeleri de seçimden önce kontrol edilecek. Bir taraftan mükerrer isimler tespit edilirken, bazı adreslerde görülen yüksek seçmen sayıları da kontrol ediliyor. Mahalle temsilcileri de bu adrese bizzat giderek bilgi veriyor.

SONUCU KADINLAR BELİRLEYECEK

YSK verilerine göre Türkiye’de kadın seçmen sayısı erkeklerden fazla. 57 milyon 58 bin 636 seçmenin yüzde 50.7’si kadın yüzde 49,3’ü ise erkeklerden oluşuyor. Erkek seçmen sayısı 28 milyon 128 bin 904, kadın seçmen sayısı ise 28 milyon 929 bin 732. Kadın seçmenlerin sayısı 800 bin 828 daha fazla. Bu durumda seçim sonuçlarını kadınlar belirleyecek.

Özel Haber