CHP Sözcüsü Öztrak: Avrupa’dan gelecek yardım uçakları THK’nin hurda denen uçaklarıyla aynı

CHP Sözcüsü Öztrak: Avrupa’dan gelecek yardım uçakları THK’nin hurda denen uçaklarıyla aynı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak “Erdoğan’ın Fahri Başkanı olduğu Türk Hava Kurumunun elindeki, hurda denerek, çürümeye bırakılan, uçakların aynısını İspanya ve Hırvatistan şimdi Türkiye’ye yardım İçin gönderiyor. O uçakları hurda diyerek çürümeye terk edenler, hiçbirinizin yatacak yeri yok” dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Avrupa Komisyonu’nun, Türkiye’de devam eden orman yangınlarının ardından yangınlarla müdahaleye destek amacı ile Hırvatistan’dan 1 Canadair uçağı ve İspanya’dan ise 2 Canadair uçağının Türkiye’ye gönderilmesi için harekete geçmesinin ardından, bu uçakların yangınlarla mücadele için kullanılmayan THK uçaklarıyla aynı olduğuna dikkat çekti.

Öztrak, Twitter paylaşımında “Erdoğan’ın Fahri Başkanı olduğu Türk Hava Kurumunun elindeki, hurda denerek, çürümeye bırakılan, uçakların aynısını İspanya ve Hırvatistan şimdi Türkiye’ye yardım İçin gönderiyor. O uçakları hurda diyerek çürümeye terk edenler, hiçbirinizin yatacak yeri yok” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan THK uçaklarının neden yangınla mücadelede kullanılmadığı yönündeki tepkilere ilişkin “Türk Hava Kurumu’nun şu anda elinde, buralarda rahatlıkla kullanılabilecek uçak falan yok” demişti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de "THK'nin elindeki uçakla ilgili problem, uçabilecek kapasitede değil, uçsa da performans verecek bir kapasitede değil. Maalesef biz burada son teknoloji, insansız hava araçları, insansız hava helikopterleri, son teknoloji jet uçaklar diyoruz. Halen antikacı dükkanı gibi 1960'lardan kalma uçakları kullanalım tarzında açıklamalar yapılıyor. Bu bizleri üzmekten başka bir şey değil" ifadelerini kullanmıştı.

TIKLAYIN - Avrupa Birliği, Türkiye'ye üç söndürme uçağı gönderiyor

Gündem