CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a: "Yönetiminizde mafya elebaşları fenomen oldu"

CHP'li Öztrak'tan Erdoğan'a: "Yönetiminizde mafya elebaşları fenomen oldu"
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''a, "Hani bu ülkede çeteler dönemi bitmişti, yönetiminizde mafya elebaşları internet fenomeni oldu" diye seslendi.

CHP'nin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından basın toplatısı yapan parti sözcüsü Faik Öztrak, "Organize suç örgütü elebaşları, Cumhur ittifakının üçüncü sacayağı olmuş. Cumhur İttifakı, cürüm ittifakına dönüşmüş. Mafya-siyaset-emniyet hattında patlayan kanalizasyondan ortaya lağım saçılıyor. Sayın Erdoğan; hani bu ülkede çeteler dönemi bitmişti? Mafya dönemi bitmişti. Yönetiminizde mafya elebaşları internet fenomeni oldu" diye konuştu. 

Öztrak, şunları söyledi: ""Yasaya ve anayasaya aykırı genelgelerle 'Beylere göre yasaklar', İçişleri Bakanı’nın keyfine göre, suçlar uyduruluyor. Anayasamıza göre ancak gerektiğinde, kanunla sınırlandırılabilecek temel hak ve hürriyetler, genelgeyle, il hıfzısıhha kararıyla sınırlandırılıyor. Organize suç örgütü elebaşları, Cumhur ittifakının üçüncü sacayağı olmuş. Cumhur İttifakı, cürüm ittifakına dönüşmüş.

Mafya-siyaset-emniyet hattında Patlayan kanalizasyondan ortaya lağım saçılıyor. Sayın Erdoğan; hani bu ülkede çeteler dönemi bitmişti? Mafya dönemi bitmişti. Yönetiminizde mafya elebaşları internet fenomeni oldu.

Saray ve şürekâsı, Bu skandallar karşısında ezberlerini hiç bozmuyor. Ellerine yüzlerine bulaşan pisliği, utanmadan, sıkılmadan bir de muhalefete sıçratmaya uğraşıyor. Arsızlığın bu kadarına da pes dedirtiyorlar.

Hiç kusura bakmayın, 'Akademisyenlerin kanlarında duş alacağız' diyen, AK Parti için mitingler yapan, oy isteyen, Erdoğan’la fotoğraf karelerine giren, Erdoğan’a 'Tayyip Abi' diye hitap eden, Şerefli Türk polisini, kendisine koruma tahsis ettiğiniz suç örgütü elebaşısıyla sorununuzu kendiniz halledin.

Biz suç örgütlerinin de, onlarla iş tutanların da karşısındayız. Size tek bir tavsiyemiz var: Cumhuriyet Savcılarını göreve davet edin. Bizi dinlemiyorsanız, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Eski Adalet Bakanı Sn. Cemil Çiçek’in sesine kulak verin. Herkes bilsin ki, millet patlayan kanalizasyondan ortaya saçılan pislikleri görüyor. Helalleşmek için değil, hesaplaşmak için sandığın derhal önüne gelmesini istiyor."


'HDP MİLLET İTTİFAKI ORTAĞI DEĞİLDİR'

Öztrak, 'Eski ve mevcut CHP milletvekilleri olası bir CHP ya da Millet İttifakı iktidarında HDP'ye bakanlık verilebileceğini söyledi. HDP'ye bakanlık verilmesi hususunda CHP'nin bakış açısı nedir?' sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Millet ittifaklarının ortakları bellidir. Tüm kamuoyunun bildiği gibi HDP, Millet İttifakı'nın ortağı değildir. Bunun bilinmesine rağmen bu konuların gündeme getirilmesinin hiçbir anlamı yoktur.

Gündem