CHP sözcüsü, Tanrıkulu'nun 'kimyasal çıkışı'na katılmadı: Açıklama yanlış oldu

CHP sözcüsü, Tanrıkulu'nun 'kimyasal çıkışı'na katılmadı: Açıklama yanlış oldu
CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun 'kimyasal silah' iddialarını Meclis'te gündeme getireceğini açıklaması partide tepki çekti. CHP'li yöneticiler, TSK'ya yönelik olumsuz ithamları kabul etmeyeceklerini kaydetti.

HDP'nin tutuklu eski eş başkanı Selahattin Demirtaş, açıklamasında "PKK’lilere karşı kimyasal silah kullanıldığına dair görüntüler olduğunu avukatlarım aktardılar. Bu görüntülere TBMM ve muhalefet sessiz kalamaz" demişti.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise TSK'nın terörle mücadelesinde en yüksek hukuki ilkelere bağlı kaldığını söylemişti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, iddiaları Meclis'e taşıyacağını açıklamıştı.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, bugün partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Tanrıkulu’nun çıkışı hakkında şunları söyledi: “TSK, terörün en sıcak günlerinde bile kimyasal silaha asla tevessül etmemiştir. Mehmetçiğimizin sicili temizdir. Öyle hassas ve istismara açık bir konuda ulu orta açıklama yapılması yanlış olmuştur, doğru bulmuyoruz.”

'OLUMSUZ İTHAMI KABUL ETMEYİZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ise Sivas'taki programında benzer ifadeler kullandı: "Önümüzdeki günlerde Cumhuriyet Halk Partisi kurumsal tavrını ortaya koyacaktır ama Türk ordusu büyük bir mücadele içinde terörle mücadele içerisinde. Her gün gelen şehitlerimiz canımızı yakıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri terörü bitirmek için de yoğun bir çaba içerisinde. Onun dışında askerin moralini bozacak, orduya herhangi bir şekilde olumsuz ithamda bulunacak olayı da kabul etmeyiz."

Gündem