CHP Sözcüsü Yücel: AYM ikinci defa Hatay halkının iradesine sahip çıkan bir karar verdi

CHP Sözcüsü Yücel: AYM ikinci defa Hatay halkının iradesine sahip çıkan bir karar verdi
Anayasa Mahkemesinin, Can Atalay hakkında verdiği ikinci 'hak ihlali' kararını değerlendiren CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, "AYM ikinci defa Hatay halkının iradesine sahip çıkan bir karar verdi. AYM kararlarının uygulanmaması söz konusu olamaz." dedi.

CHP Parti Meclisi toplantısının ardından açıklama yapan CHP Sözcüsü Deniz Yücel gündemdeki konuları değerlendirdi.

AYM'nin Can Atalay kararını değerlendiren Yücel, "Bugün Anayasa Mahkemesi ikinci defa Hatay halkının iradesine sahip çıkan bir karar verdi. AYM kararları, yasama, yürütme ve yargı organları ile idari kurumları ve gerçek ve tüzel kişileri bağlar. Hukuk devletinde, AYM kararlarının uygulanmaması söz konusu olamaz. Hepimizi bir arada tutan Anayasa'ya ve anayasal kurumlara karşı tırmandırılan yargı krizinin temeli siyasi müdahalelerdir. Yargıyı siyasallaştırmak kimseye fayda sağlamaz. Adaletin olmadığı yerde iktidar sahipleri dahil, kimse güven değildir. Meclis'e had bildiren, halk iradesini yok sayan ve bağımsızlığını yitirerek siyasallaşmış yargıya karşı, TBMM Genel Kurulu'nda 21 gün 500 saat 'Adalet Nöbeti' tuttuk. Tarafımız çok açık, CHP olarak adaletten, hukukun üstünlüğünden ve Anayasa’dan tarafız." diye konuştu.

Deniz Yücel'in gündeme dair diğer açıklamaları şöyle...

"İlk kez bir bakan Meclis kürsüsünden Cumhuriyet’e açıkça meydan okudu"

"Bu hafta bizi ve milyonlarca vatandaşımızı çok rahatsız eden bir açıklama yapıldı. Çok öfkeliyiz. İlk kez bir bakan Meclis kürsüsünden Cumhuriyet’e açıkça meydan okudu. Tarikatları bilimin önünde tuttu. Fedakâr öğretmenlerimiz için 'terörist yetiştiriyorlar' deme cüretini gösterdi. Bu çirkin ve saygısız açıklamanın ardından bu kişinin derhal haddinin bildirilmesini istedik ama hala saraydan tık yok."

"Yusuf Tekin, o koltukta oturamayacaksın!"

"O zat o koltuğu işgal etmeyi sürdürdükçe, öfkemiz dinmeyecek. Madem bu zat Cumhuriyet’e meydan okuyor, o zaman biz de ona meydan okuyoruz. Yusuf Tekin, o koltukta oturamayacaksın! Eğitimi, tarikatlara ve müritlere teslim etmene izin vermeyeceğiz. Senin edepsizce 'eski Türkiye' dediğin Atatürk Cumhuriyetine darbe vurmana müsaade etmeyeceğiz. Neymiş? O çok övdüğü tarikatlar olmazsa, çocuklarımız terörist olacakmış. Tacizle, istismarla anılan tarikatların desteğiyle çocuklar daha iyi yetişecekmiş. Yok ya!"

"Cumhuriyet'e meydan okumak neymiş, göreceksin"

"Haddini bileceksin, şeyhlere, şıhlara, tarikatlara hizmet eden bir mürit değil devletine, milletine hizmet eden bir bakan olacaksın. Aksi halde o işgal ettiğin koltuktan derhal kalkacaksın. Şunu bil, o işgal ettiğin koltukta sana rahat yok. Seni o çok güvendiğin tarikatlar bile kurtaramayacak. Ya istifa edeceksin, ya azledileceksin. Cumhuriyet'e meydan okumak neymiş, göreceksin."

"Ben bu rozeti takmaktan gurur duyuyorum"

"Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler’e de bir çift sözümüz var. Bunu soran milletvekillerimize açıklama yapıyorsun ama bir kez bile 'Atatürk' diyemiyorsun. Yazıklar olsun sana… 'Yakasına takması gereken fotoğraf' ifadesini kullanıyor, bu çirkin davranışı yapana da 'subayımız' diyorsun. Haklı tepkilerini ortaya koyan askerlerimiz için ise 'öğrenciler' ifadesini kullanıyorsun. Ben bu rozeti takmaktan gurur duyuyorum, sen adını bile anmaktan kaçınıyorsun."

"Bu bilgiyi Gaye Erkan’dan niye sakladınız?"

"Bakanların akıllara ziyan açıklamalarına şimdi de bürokratlar eklendi. Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan için PR çalışması yapılmak istendi. Ama ortaya 'Sadık Abinin Haklı Tespitleri' adlı eser çıktı. New Yorklu Gaye Hanım da, Türkiye ile tanışmış oldu. Geçen hafta Mehmet Şimşek’e yönelttiğimiz üç soruya bu hafta da dördüncüyü ekliyoruz: 'Kira fiyatları düşüyor' açıklamanızdan Gaye Erkan’ın haberi var mı? Hadi kiracılardan sakladınız, ev sahiplerinden sakladınız, emlakçılardan sakladınız. Yahu bu bilgiyi Gaye Erkan’dan niye sakladınız?"

"Şimşek ve Gaye Erkan, gerçeklikten uzaklaşmada adeta yarışıyorlar"

"Anlaşılan Mehmet Şimşek de Gaye Erkan da Sadık abinin Türkiye’sinde yaşamıyor. Aynı Mehmet Şimşek, dün Meclis Genel Kurulunda 'Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik' demişti. Şimşek ve Gaye Erkan, gerçeklikten uzaklaşmada adeta yarışıyorlar. Mehmet Şimşek, Türkiye’nin risk primini 700'den 400 baz puanının altına indirdik demişti. Peki bunu 700’e kim çıkarmış onu da anlatsın da dinleyelim."

"Bu ikilinin, Nurettin Nebati’den ne farkı var onu anlamadık"

"Erdoğan’ın büyük umut ve beklentilerle iş başına getirdiği bu ikilinin, Nurettin Nebati’den ne farkı var onu anlamadık. Sayın Nebati’ye Erdoğan izin vermedi ki… Yoksa o da gayet tabii, zam yapardı, faiz artırırdı. Hem de en kralını yapardı. Bu ekonomi yönetimi, zam ve faiz artırımıyla talebi olabildiğince düşürüp enflasyonu düşürme çabasında.".

"Bu ülkede insanlar geçinebilmek için alyansını satıyor"

"Halkımız sağlıklı ve yeterli beslenme, insan onuruna yaraşır barınma gibi temel insan haklarından mahrum bir şekilde kapitalist sistemin çarkları arasında ezim ezim eziliyor. AKP’nin yoksulluğu yönettiği bu ülkede, pazar yerlerinden çürük sebze meyve toplayan insan manzaraları maalesef artık çok tanıdık. Bu ülkede insanlar geçinebilmek için alyansını satıyor. İşte AKP’nin işçiye, emekçiye reva gördüğü bu. Bir kez daha uyarıyoruz, asgari ücret, işçinin ve ailesinin insan onuruna yaraşır bir hayat sürdürmesini sağlayacak düzeyde belirlenmeli ve yılda en az iki kere iyileştirilmelidir." (Kısa Dalga)

Gündem