CHP sözcüsünün kıyası: Yandaşa ve faiz lobisine ödenen, çiftçininkinin 10 katı

CHP sözcüsünün kıyası: Yandaşa ve faiz lobisine ödenen, çiftçininkinin 10 katı
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, 'yandaş müteahhit ve faiz lobisi'ne 10 ayda 400 milyar lira gittiğini belirterek "Yandaşlara, faiz lobilerine verilen para, zor durumdaki çiftçilerimize ve esnafımıza verilenin 10 katı” dedi.

CHP'li Faik Öztrak, sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamasında, ilk 10 ayda 'milletin bütçesi'nden ‘kur koruması denerek ödenen faiz'in 91,6 milyar lira olduğunu ifade etti.

Öztrak,"Yandaşa, dövize endeksli gelir garantisi 37,3 milyar TL. Faiz lobilerine ödenen, 268,3 milyar TL" dedi.

CHP'li sözcü şöyle devam etti: "Yandaş müteahhitlere, faiz lobisine 10 ayda ödenen para, toplam 400 milyar TL. Milletin 400 milyar lirası taş atıp kol yormayana verilirken çiftçiye verilen destek 33,6 milyar lira. Esnafa verilen uygun kredi ise sadece 7,7 milyar TL. Yandaşlara, faiz lobilerine verilen para, zor durumdaki çiftçilerimize ve esnafımıza verilenin 10 katı.

Ne diyorlardı; ‘Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa’. Bunların bu millete yaptığını da kurt kuzulara şah olsa yapmaz. Artık yeter! Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılında milletimizin kaynaklarını milletimiz için kullanacağız. Bu ülkede hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Yeni kurumlar, yeni kurallar ve yeni kadrolarla ülkemizi aydınlık yarınlara ulaştıracağız.” (ANKA)

Politika