CHP ve İYİ Parti 'ortak liste' için 15 ilde uzlaştı

CHP ve İYİ Parti 'ortak liste' için 15 ilde uzlaştı
CHP ile İYİ Parti’nin ortak liste konusunda 15 ilde uzlaşma sağladığı öğrenildi. Milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği tarih olan 9 Nisan’a kadar bu sayının artabileceği belirtiliyor.

Milletvekili listeleri için siyasi partilerde hazırlıklar devam ederken, ittifaklar da ortak listeler üzerine çalışmalarını sürdürüyor.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir, Millet İttifakı bileşenleri CHP ve İYİ Parti’nin 15 ilde ortak liste için uzlaştığını yazdı. Aydemir’e göre, milletvekili aday listelerinin YSK’ya teslim edileceği tarih olan 9 Nisan’a kadar bu sayı artabilir.

Aydemir’in yazısından ilgili bölüm şöyle:

“CHP ile İYİ Parti, 10 ilde ortak liste çıkarma konusunda uzlaşmışlardı; bunu daha önce bu köşeden duyurmuştum. Şimdi bu sayı 15 ile çıktı. İki parti 15 ilde uzlaşma sağladı. 9’una kadarki görüşmelerde sayı biraz daha artabilir.

“İki parti, büyükşehirler dışında daha önce milletvekili çıkaramadıkları ve üzerinde uzlaştıkları illerde birbirlerinin listesinden aday gösterecekler. Örneğin Amasya, Erzincan, Tokat, Bayburt, Gümüşhane, Giresin gibi illerde İYİ Parti adayları CHP’nin listesinden; Niğde, Aksaray, Nevşehir gibi illerde CHP’li adaylar, İYİ Parti listelerinden seçime girecek.”

Aydemir, Saadet Partisi’nin önerisiyle gündeme gelen “ittifak içinde ittifak” konusunda ise bir sonuç alınamadığını belirtti. Aydemir, şöyle yazdı:

“’İttifak içinde ittifak’ olarak değerlendirilen DEVA-Gelecek-Saadet işbirliği konusunda ise pek ilerleme kaydedilemedi. DEVA ve Saadet partilerinin kendi isim ve logolarıyla seçime girme konusundaki ısrarı devam ediyor. DEVA, 45 ilde kendi listesiyle seçime girip, gücünü görmek istiyor. Saadet Partisi ise teşkilatına ve bugüne kadarki seçim tecrübelerine güvenerek, kendi şartlarını ortaya koyuyor.” (Kısa Dalga)

Yazının tamamı

Politika