CHP'de 12 askerin hayatını kaybetmesi nedeniyle PM toplantısı ertelendi

CHP'de 12 askerin hayatını kaybetmesi nedeniyle PM toplantısı ertelendi
Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 12 askerin hayatını kaybetmesinin ardından CHP'de perşembe günü gerçekleşmesi planlanan PM toplantısı ertelendi.

CHP’de saat 12.00’da başlayan MYK Toplantısı, saat 15.30’da sona erdi. Parti kaynakları, toplantının tek gündem maddesinin Pençe-Kilit Operasyonu’nda yaşananlar olduğunu bildirdi.

'Partinin yayımladığı bildiri daha etkili'

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre toplantıda, 12 askerin yaşamını yitirmesinin ardından partinin, ortak bildiriye imza atmama tavrı tartışıldı. CHP MYK üyeleri, partinin yayımladığı bildirinin ortak imza altına alınan bildiriden daha etkili olduğu görüşünde birleşti.

İstanbul adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ertelenecek

Edinilen bilgiye göre, 12 askerin yaşamını yitirmesi nedeniyle belediyelerine konser ve festival gibi etkinliklerini üç gün boyunca erteleme talimatı veren CHP, bu hafta gerçekleştirilmesi planlanan Parti Meclisi’ni de erteleyecek. Bu kapsamda İstanbul adaylarının duyurulmasının planlandığı lansman da ileri bir tarihe ötelenecek.

'Sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz'

CHP, TBMM çatısı altında bir kapalı oturum ile Pençe-Kilit Operasyonu’na yönelik bilgilendirme yapılması konusunda ısrarını sürdürecek. Ortak bildiriye imza atmamak ve “Sorumluların arkasına dizilmeyeceğiz” ifadeleri ile süren tavrın arkasında durulacak.

'Yaşananların derinlemesine araştırılması gerekiyor'

CHP'de il ve ilçe örgütleri, asker ölümleri ile ilgili Çarşamba günü bir ortak açıklama yaparak, tepkisini ortaya koyacak. Yaşananların yalnızca, “Terör saldırısı” olarak nitelendirilerek geçiştirilemeyeceğini kaydeden parti yetkilileri, “İktidar, duygularımız üzerinden bir algı operasyonu yapmaya çalışıyor. Ancak burada ciddi bir ihmalden söz ediliyor. Yaşananların derinlemesine araştırılması gerekiyor” diyor. (Kısa Dalga)

İlgili Haberler
Gündem