CHP'de aday belirleme stratejileri belli oluyor: Anketler de hesaba katılacak

CHP'de aday belirleme stratejileri belli oluyor: Anketler de hesaba katılacak
CHP yerel seçimlere doğru giderken mevcut yönetiminde oldukları şehirler ve ilçelerde memnuniyet anketi yaptırıyor.

31 Mart 2014 yerel seçimlerine beş aydan az bir süre kalırken CHP’de de aday belirleme stratejileri artık netleşmeye başladı.

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi mevcut başkanı Mansur Yavaş ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut başkanı Özlem Çerçioğlu dışında henüz adaylarını açıklamadı.

Muhittin Böcek'in yeniden aday gösterilmesi ihtimali düşük

Cumhuriyet'ten Nagihan Yılkın'ın haberine göre; bazı yerlerde önseçimle, bazı yerlerde ise genel merkez atamasıyla belirlenecek adaylar için çalışmalar başladı. Kulislere yansıyan iddialara göre, seçimlerde kritik bir öneme sahip Antalya Büyükşehir Belediyesi için Muhittin Böcek’in yeniden aday gösterilmesi düşük ihtimal olarak görülüyor.

2019'da seçilmişti

61 yaşındaki Böcek, 31 Mart 2019 tarihinde düzenlenen yerel seçimlerde Millet İttifakı'nın adayı olarak CHP'den Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilmişti.

CHP'den memnuniyet anketi

Antalya'da Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ve Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in anketlerde Muhittin Böcek’in önünde olduğu ifade ediliyor. CHP aynı zamanda, mevcut yönetiminde oldukları şehirler ve ilçelerde memnuniyet anketi de yaptırıyor. (Kısa Dalga)

Politika