CHP'de değişim tartışmaları: 'İmamoğlu bir kez daha İBB, Özgür Özel ise CHP Genel Başkanı adayı' modeli

CHP'de değişim tartışmaları: 'İmamoğlu bir kez daha İBB, Özgür Özel ise CHP Genel Başkanı adayı' modeli
Kulislerde İmamoğlu'nun bir kez daha İstanbul için aday olmayı masaya yatıracağı konuşulurken değişim isteyenler için genel başkanlıkta en güçlü seçenek Özgür Özel olarak görünüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kurultay süreci işlerken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yaşanan değişim tartışmaları da hız kazandı.

'İmamoğlu temkinli hareket ediyor'

Artı Gerçek’ten Seda Taşkın'ın haberine göre İmamoğlu şu an önümüzdeki dönemde gerçekleştirilecek il ve ilçe kongrelerinin sonuçlarını bekliyor. İmamoğlu’na yakın kaynaklar İmamoğlu’nun yerel seçimlerden önce belediye başkanlığını bırakmak istemediğini belirtiyor. Yerel seçimlerde belediye kaynaklarının önemli olduğunu ve seçim propaganda sürecinde belediyeyi AKP’ye bırakmak istemediğini belirten kaynaklar, İmamoğlu’nun bu konuda temkinli hareket ettiğinin altını çiziyor.

İmamoğlu bir kez daha İBB için aday olmayı masaya yatıracak

Öte yandan parti kulislerinde konuşulanlara göre Ekrem İmamoğlu yerel seçimlere kadar belediye başkanlığını bırakmayacak, şartlara göre bir kez daha aday olmayı masaya yatıracak. Liderlik değişiminin gerçekleşmesi için İmamoğlu’nun önündeki en güçlü seçenek ise Özgür Özel’in genel başkanlık için aday olması. CHP kulislerinde Özel’in genel başkanlık için aday olacağı da konuşuluyor.

Delegelerin etkisi

Bu durumda Kılıçdaroğlu’nun nasıl bir tavır alacağı ise merak edilen konular arasında. Kulislerde konuşulanlara göre Kılıçdaroğlu il ve ilçe kongrelerinin ardından delege üzerindeki etkisini net bir şekilde görürse, adaylığını ortaya koyacak. Bu durumda yüksek ihtimalle ekim ve kasım ayında yapılması beklenen CHP Kurultayı iki adaylı bir yarış şeklinde geçecek.

Özel, medyada daha görünür olacak

Özgür Özel’in bu tartışmaların ardından bugün ilk kez bir canlı yayına çıkıyor olması ise kulislerde Özel’in artık değişim tartışmaları kapsamında tavrını daha net ortaya koyacağı olarak değerlendiriliyor. Özel’in önümüzdeki günlerde medyada daha da görünür olacağı konuşuluyor. (Kısa Dalga)

Politika