CHP'de genel başkan adayı Öymen'den eleştiri: İki seçimi üst üste kaybeden aday olmamalı

CHP'de genel başkan adayı Öymen'den eleştiri: İki seçimi üst üste kaybeden aday olmamalı
CHP Genel Başkan Adayı Örsan Öymen, Ankara’da yapılan il kongresinde yaptığı konuşmada, “Lider konjonktüre göre siyaset yapmaz. Lider konjonktürü değiştiren kişidir” dedi.

CHP’nin Millet İttifakı’ndaki partilere 39 milletvekili vermesini eleştiren Öymen, “Bu temsiliyet ilkesinin gasp edilmesidir. Bu konuda büyük bir hata yapılmıştır” dedi.

Delegelerin kongrelerde birden fazla adaya imza verilebilmesi ve herkesin kürsüde konuşabilmesi gerektiğini söyleyen Öymen, “Çarşaf listeyle seçimlere gidilmesi mahallede başlamak üzere kolaylaştırılmalı blok listeyle seçime gidilmesi zorlaştırılmalı” dedi.

Indepedent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Öymen'in şu ifadeleri sarf etti:

"İki genel seçimi üst üste kaybeden bir genel başkanın bir daha genel başkan adayı olmasının engellenmesi, bunun tüzüğe bağlanması gerekiyor. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Demokratik ülkelerde bir veya iki seçim kaybedildiğinde genel başkan istifa eder veya bir daha aday olmayacağını açıklar. CHP ben demokratik bir partiyim, Türkiye’de demokrasiyi savunuyorum iddiasında değil mi?"

“Böyle bir yenilikçilik yok”

CHP Ankara İl Başkan Adayı Dr. Ümit Erkol ise “böyle yenilikçilik olmaz” diyerek şunları söyledi:

Biz adım adım kendimizi sorgularken, nerede hata yaptık araştırırken, sorunları çözmeye çalışırken, yenilenmeye çalışırken bir grup arkadaş geminin battığını zannettiler. Batan gemiden birer birer atladılar. İndikleri kara parçasına da yenilikçilik adını koydular.

Böyle bir yenilikçilik olmaz. Bir gün önce Kılıçdaroğlu'nun doktrinini anlatacaksın, bir gün sonra yenilikçi olacaksın, yok böyle yağma. Bir gün önce dördüncü sıraya koydular ya hani Sadullah Ergin'i; o listenin mimarı olacaksın, o listeyi yapan 8 kişilik heyetin içinde olacaksın, damganı vuracaksın. Bir gün sonra, 'Ben yenilikçiyim, bu Genel Başkan kötü.' yok arkadaşlar, böyle bir yenilikçilik yok.

Yaklaşık iki ay boyunca bir yenilik cümlesi kurulmadı. 6 dönem vekillik yapmış, 'İnsan bırakmayı bilmeli' vallahi bilmeli. 5 dönem vekillik yapmış, bırakacak. Ne zaman bırakacaksın? Bırakın o zaman, bırakın kurtulsun millet. Tarih bugün karşınıza yenilikçi diye çıkanları CHP’den sağ bir sapma olarak damgalayacak ve çöplüğe gönderecek.

Politika