CHP’den aday eleştirilerine yanıt: Önemli olan isimler değil, parti ve partinin başarısıdır

CHP’den aday eleştirilerine yanıt: Önemli olan isimler değil, parti ve partinin başarısıdır
CHP’nin yerel seçimlerde başta Hatay Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tartışma konusu olan adayları CHP içinde de eleştiri konusu olduğu, CHP yönetiminin ise eleştirilere karşı “Her doğum sancılı olur” yorumunda bulunduğu öne sürüldü.

CHP’nin yerel seçimin kritik geçeceğine inanılan İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay gibi şehirlerin tartışma konusu olan adayları CHP’nin Meclis grubu içerisinde de eleştiri konusu oldu. Aday belirleme sürecinin dışında kaldığını söyleyen bazı milletvekilleri partinin yeni yönetiminin kurultayda verdiği çoğu vaadi yerine getirmediğini söyledi.

“Kurultayda vaat edilenin tersi bir durum ortaya çıktı”

CHP lideri Özgür Özel’in kurultay öncesi, “Önceki yönetimle hesaplaşma olmayacak. Önseçim yapılacak” gibi değerlendirmelerde bulunduğuna dikkat çeken bazı milletvekilleri ve eski yönetimden kurmaylar, “Adaylaştırma sürecinde kurultayda vaat edilenin tersi bir durum ortaya çıktı” değerlendirmesini yapıyor.

“Her doğum sancılı olur”

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, CHP’nin yeni yönetimi de eleştirilere karşı “Her doğum sancılı olur” yorumunu yineliyor.

Partinin değişimle birlikte yeni ve genç isimleri aday yaptığını söyleyen kurmaylar, “Önseçim sözümüz milletvekili seçimleri içindi ve bunu yerine getireceğiz. Parti genç adaylarıyla yeni neslini hazırlıyor ve adaylarımıza güveniyoruz. Bunun dışında parti içinde eleştiri ve tartışmalar her seçim sürecinde olur. Ancak artık bundan sonra seçimlere az bir süre kaldı ve tüm partililerin birlikte partinin başarısı için çalışması gerekiyor. Önemli olan isimler değil, parti ve partinin başarısıdır” diyor. (Kısa Dalga)

Politika