CHP’den adaylık ve Mansur Yavaş açıklaması

CHP’den adaylık ve Mansur Yavaş açıklaması
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı adayı tartışmaları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına yönelik iddialarla ilgili açıklamada bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanı adayı olmasına yönelik tartışmalar üzerine CHP'den açıklama geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Altı siyasi partinin genel başkanları, Türkiye'nin 13'üncü Cumhurbaşkanı seçilecek ismi açıklayacak" dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında, parti genel merkezinde toplandı.

Toplantının ardından MYK gündemine ilişkin basın toplantısı düzenleyen CHP’li Öztrak, Yavaş ile ilgili soru üzerine şöyle dedi:

"Başından itibaren genel başkanlarımız ifade ediyor. Bugün adayın ismi değil hangi kriterlere sahip olacağı önemli. Bu nedenle de genel başkanlarımız bu konudaki düşüncelerini kamuoyuna duyuruyorlar.

Bu aşamada bizim için adayın ismi değil adayın nitelikleri önemli. Vakti geldiğinde masanın etrafındaki 6 siyasi partinin genel başkanları, Türkiye’nin 13’üncü Cumhurbaşkanı seçilecek ismi açıklayacak." (Kısa Dalga)

Politika