CHP’den AKP’nin randevu talebine yanıt geldi

CHP’den AKP’nin randevu talebine yanıt geldi
AKP'nin anayasa değişikliği teklifini görüşmek üzere siyasi partilerden istediği randevu talebine CHP'den yanıt geldi.

AKP, anayasanın din ve vicdan hürriyetini düzenleyen 24’üncü maddesi ile ailenin korunmasını ve çocuk haklarını düzenleyen 41’inci maddesinde değişiklik öngören kanun teklifini muhalefete götürmeye hazırlanıyor. AKP yönetimi dün, CHP, İYİ Parti ve HDP gruplarından randevu istedi. DHA'nın aktardığına göre; AKP yöneticileri CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AKP Grup Başkan Vekili Özlem Zengin’in arayarak, randevu talebine, Millet ittifakı ortağı İYİ Parti ile istişare ettikten sonra yanıt vereceklerini söyledi.

HDP reddetmişti

HDP, AKP’ye randevu vermemişti. Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, hem HDP hakkındaki kapatma davasını hem de parti hesaplarına bloke kararını hatırlattı ve bunların hak gaspı olduğunu vurguladı.

Oylama hesabı

AKP’nin Anayasa değişikliği önümüzdeki günlerin önemli maddelerinden biri olacak. Düzenlemeyle ilgili her partiden net açıklama gelmemişti. Parti kurulları teklifi inceliyor. Ancak altılı masanın teklifte rötuş yapalibeceği belirtilmişti.
Teklif Meclis’te 400 milletvekili tarafından kabul edilir ise Cumhurbaşkanı'nın onayına gönderilecek.

400’den az 360’dan fazla vekil evet der ise teklif cumhurbaşkanı tarafından referanduma sunulmak zorunda. Cumhur İttifakı’nın Meclis'teki sandalye sayısı 335. Meclis Başkanı bu oylamada oy kullanamıyor. Cumhur İttifakı’nın 334 milletvekilinin evet demesi durumunda düzenlemenin referanduma gidebilmesi için 26 milletvekiline ihtiyaç var. (Kısa Dalga)

Gündem