CHP’den AKP’ye Covid-19 sorusu: AKP kongrelerinin yapıldığı illerde hasta sayıları ne kadar arttı?

CHP’den AKP’ye Covid-19 sorusu:  AKP kongrelerinin yapıldığı illerde hasta sayıları ne kadar arttı?
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Erdoğan’ın da canlı bağlantı ile katıldığı AKP il kongrelerinde koronavirüs salgın kurallarının hiçe sayıldığını belirterek “Kongrelerin yapıldığı illerde hasta sayıları ne kadar arttı?” diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Faik Öztrak, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da canlı bağlantı ile katıldığı AKP il kongrelerinde koronavirüs salgın kurallarının hiçe sayıldığını belirterek “Sosyal mesafe gözetmeden doldurulmuş kapalı salonlarda, AKP İl Kongreleri yapılıyor. Kongrelerin yapıldığı illerde hasta sayıları ne kadar arttı?” diye sordu.

“Her nasılsa virüs kongrelerde bulaşmıyor”

CHP’li Öztrak, partisinin il başkanlarına toplantı yaptıklarına ceza yağdığını anlatarak şunları söyledi:

“Aşılama bitene kadar da sosyal mesafe tedbirlerine harfiyen uymak lazım... Ama sosyal mesafe gözetmeden doldurulmuş kapalı salonlarda, AK Parti İl Kongreleri yapılıyor. Bugün de 7 ilde AK Parti Kadın Kolları Kongreleri vardı. Yine salonlarda hiçbir sosyal mesafe yoktu. Restoranlar, lokantalar, eğlence mekânları kapalı. Esnaflarımız kan ağlıyor. Restoranda, kafede, kahvehanede bulaşan virüs, her nasılsa şarkılı, türkülü AK Parti Kongrelerinde bulaşmıyor. Anlaşılan, sırra kadem basan Alman aşıları, milletten önce AK Parti teşkilatıyla buluştu. Erdoğan’ın kongrelere uzaktan bağlantıyla katılıp, kendisini korurken, salonları “sosyal mesafesiz” dolduran partililerine teşekkür ediyor. Ama bizim İl Başkanlarımız bir restoranda kazara toplantı yapsa, “Salgın kuralları ihlal edildi” deyip, hem iş yerine hem de arkadaşlarımıza cezalar yağdırılıyor.”

"Vebali Erdoğan’ın üstündedir"

 Günlük vaka sayılarının yeniden 7 binli seviyelerin üstüne çıktığına dikkat çeken Öztrak, “Bunda AK Parti kongrelerinin ne kadar katkısı var? Açıkça soruyoruz.  Kongrelerin yapıldığı illerde hasta sayıları ne kadar arttı? Millete açıklayın. Hasta sayısındaki her bir artışın vebali Erdoğan’ın üstündedir” diye konuştu.

Gündem