CHP'den arka arkaya Akşener'e yanıt, şimdi de Öztrak: Yolları açık olsun...

CHP'den arka arkaya Akşener'e yanıt, şimdi de Öztrak: Yolları açık olsun...
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Meral Akşener’in 'yerel seçim' açıklamalarına "Yolları açık olsun, kendileri bilir" diye yanıt verdi.

Cumhuriye Halk Partisi Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak Fox TV’de yayınlanan Çalar Saat programına konu oldu.

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Öztrak’a İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 'yerel seçim' açıklamaları da soruldu.

Öztrak İYİ Parti’nin ittifak olmadan seçimlere gitme kararına ilişkin soruya, 'Yolları açık olsun' cevabını verdi.

Programın sunucusu Ezgi Gözeger’in Faik Öztrak’a yönelttiği, 'Yerel seçimlerde yeniden ittifak olur mu?' sorusuna ise “Biz her türlü fedakarlığı yaptık, yapılan eleştirileri sineye çektik. Kan kustuk kızılcık şerbeti içtik. Ama gitmek isteyene kal demeyiz, yolları açık olsun, kendileri bilir” diye yanıt verdi.

"İki büyükşehiri İyi Parti yüzünden kaybettik"

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da katıldığı yayında 2019 yılında CHP’li adaylarla kazanılabilecekken Balıkesir ve Denizli büyükşehir belediyelerinin İYİ Parti’ye bırakıldığını ve bu yüzden kaybedildiğini söyledi.

Sarıbal şu ifadeleri kullandı:

"2019 yılında Balıkesir’i İYİ Parti’ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Denizli’yi yine İYİ Parti’ye vermişiz Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız olsa kazanacağımız. Somut iki ili de içine alarak konuşuyorum. Bugün İYİ Parti’nin hele de tabanının Cumhuriyet Halk Parti tabanının bir kısım Anavatan, Doğru Yol Partisi’nden gelen kesim olarak değerlendirdiğimizde İYİ Parti’nin Genel Başkanı’nın iradesi elbette olur ama yerelde tabanda bir işbirliğine itiraz etmesi hem kendisine dair, hem siyasi geleceğine dair hem partinin kurumsallığına dair hem de toplumdaki tepkisel tutumlar açısından olumsuz olacağını ben buradan biliyorum. Meral Akşener’in de bunu bildiğini düşünüyorum.”

Akşener, Fatih Altaylı’nın programına konuk olarak, 81 ilde ayrı aday çıkaracaklarını ve büyükşehirlerde de seçime kendi adayları ile gireceklerini söylemişti. (Kısa Dalga)

Gündem