CHP’den Bakan Soylu için yeni bir “kaç dedi” iddiası: Operasyonun sadece yeri ve saatini söylemedin

CHP’den Bakan Soylu için yeni bir “kaç dedi” iddiası: Operasyonun sadece yeri ve saatini söylemedin
CHP Milletvekili Bakan, İçişleri Bakanı Soylu’nun “önümüzdeki ay büyük bir uyuşturucu operasyonu yapılacağı” yönündeki sözlerini, “Operasyonun sadece yeri ve saatini söylemediği kaldı” sözleriyle tepki gösterdi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bir televizyon programındaki önümüzdeki ay büyük bir uyuşturucu operasyonu yapılacağına ilişkin açıklamalarına karşılık, “Operasyon yapılacağını düşünen adam kaçmaz mı, faaliyetlerini durdurmaz mı” diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında, "Önümüzdeki bir ay içinde başka bir operasyon yapacağız. Türkiye bunu ilk kez duyacak. Bu da uyuşturucu ile ilgili" ifadelerini kullandı.

Soylu’nun sözlerinin “soruşturmanın gizliliğinin ihlali” niteliğinde olduğunu savunan CHP İzmir Milletvekili Bakan şunları söyledi:

“Soruşturma evresinde paylaşılmaması gereken bilgiyi taraflardan biriyle paylaşıyorsunuz… Şimdi bir uyuşturucu tacirini, tüccarını düşünün. Televizyonda İçişleri Bakanı'nın bu ifşasını duyduktan sonra sütre gerisine gizlenerek bütün operasyonlarını, faaliyetlerini durdurmaz mı? Operasyon yapılacağını düşünen adam yurt dışına kaçmaz mı? Siz şu anda o operasyonun gizliliğini tehlikeye düşürmeyi bırakın, açıkça açıkladınız. Sadece yeri ve saatini söylemeniz kaldı."

“SAVCILAR YAPMALARI GEREKİNİ YAPMALI”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, 17/25 Aralık sürecindeki konuşma kayıtlarını Meclis kürsüsünden paylaştığı için fezleke düzenlendiğini, oysa ki Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı o belgelerin o dönemde herkes tarafından bilindiğini hatırlatan CHP’li Bakan şu ifadeleri kullandı:

“İçişleri Bakanı çıkıyor, bir sabah programında, magazin programında, son 30 saatte 5 polis intihar etmişken bir uyuşturucu operasyonunu ifşa ediyor. Bu, takibi şikâyete bağlı bir suç değil. Ben buradan cumhuriyet savcılarına sesleniyorum; yapmanız gerekeni yapın, derhal bu kamu olarak soruşturma başlatmak zorundasınız. İçişleri Bakanı ile ilgili bir soruşturma başlatın. İçişleri Bakanı orada olduğu sürece bu ülkedeki tüm polis operasyonları tehlikededir. Biz şu an zaten suç duyurusunda bulunmuş olduk, gerekirse yazılı suç duyurusunda da bulunuruz." (ANKA)

Politika